Hölgyek jeles, urak egyes

nov 10, 2017 | Archív

Valamennyi, szám szerint négy magyar női párbajtőröző került fel a szucsoui Világkupa 64-es főtáblájára. Ugyanez Tokióban, férfi tőrben egyedül Dósa Dánielnek sikerült. Folytatás szombaton.

Ázsiában két, rendkívül erős mezőnyű Világkupát rendeznek ezen a hétvégén női párbajtőrben, illetve férfi tőrben. A kínai Szucsouban előbbiek mezőnyét természetesen erősítette riói olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese is, aki kiemeltként nem lépett pástra. Három csapattársa ugyancsak csatlakozott hozzá, valamennyi magyar sikerrel vette a seletjezőnapot. Várnai Vivien már a csoportkörből továbbjutott a főtáblára, míg Szabó Rékának, valamint Budai Dorinának túlóráznia kellett. Dorina egy könnyű siker után (iráni Bakhti, 15:9) jutott a 96-ba, ahol mindkét magyar egy tussal nyert! Réka 14:13-ra verte az ukrán Brovkót, Dorina 10:9-re a koreai Limet. Csak így tovább, szombaton!

Szabó Réka izgalmas asszó után jutott Kínában a Világkupa főtáblájára.

Még keletebbre, Tokióban a férfi tőrözők léptek pástra. Nem történt földcsuszamlás, ezúttal is egy magyar jutott a 64 közé, és ezúttal is Dósa Dániel. Legeredményesebb tőrözőnknek a csoportkör után egy asszót kellett vívnia, az orosz Trofimov legyőzése nem jelentett gondot (15:7). Németh András a 96-ba jutásért, Frűhauf Benjámin a csoportkör után búcsúzott. 

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Tokió, 177 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 5/1, Németh András 3/3 (továbbjutottak), Frűhauf Benjámin 2/4 (kiesett). 

A legjobb 96 közé jutásért: Németh-Gottschalk (japán) 14:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Trofimov (orosz) 15:9.

Szombaton a legjobb 32 között: Dósa-Auclin (francia)

Női párbajtőr egyéni Világkupa, Szucsou, 163 induló. A csoportmérkőzéseken: Szász-Kovács Emese kiemelt, Várnai Vivien 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Budai Dorina 4/2, Szabó Réka 4/2 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Budai-Bakhti (iráni) 15:9.

A legjobb 64 közé jutásért: Szabó-Brovko (ukrán) 14:13, Budai-Lim (koreai) 10:9.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szász-Kovács-Jang (kínai), Várnai-Möllhausen (brazil), Budai-K. Holmes (amerikai), Szabó-Popescu (román).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM