Holnap hárman Heidenheimben

jan 25, 2018 | Archív

A maratoni heidenheimi férfi párbajtőr Világkupa-verseny első napját követően három magyar folytathatja a vívást. A legjobb 64 közé a kiemelt Rédli András mellé Bányai Zsombor és Szényi Péter jutott.

Azért van abban valami különleges szépség, amikor tizenegy órás küzdelem után jutnak el a vívók a nap végéig. Na nem a verseny befejezéséig, az majd újabb tíz-tizenegy óra lesz… Hanem a selejtezők lezártáig, azaz a legjobb 64 mezőnyéig. Így történik ez rendre Heidenheimben, a férfi párbajtőrözők Világkupa-versenyén, ahol ezúttal 316-an próbálnak-próbáltak szerencsét. Hiányozni egyedül az aktuális világbajnok, olasz Pizzo hiányzott, azaz a mezőny nemcsak hatalmas, hanem nagyon erős is volt. 

Buta Levente az utolsó akadályon, a 64 közé kerülésért bukott el.

Újjáalakuló férfi párbajtőr-válogatottunk a csoportkört egyetlen “vérveszteséggel” kezdte, aztán viszont már a direkt kieséses szakasz első fordulójában megfeleződtünk. A folytatásban is akadtak magyar szempontból fájdalmas búcsúk. Példaként már a 96 közé kerülésért összekerült egymással két tavalyi válogatottunk, Somfai Péter és Bányai Zsombor, ezúttal az utóbbi, azaz a fiatalság győzött. Nem sikerült a 64 közé jutás a legutóbbi, legnanói Vk-n ezüstérmes Berta Daninak sem. 

A végére hagytuk a jó híreket: az egyéni világbajnoki bronzérmes, kiemelt Rédli András mellé ketten jutottak a főtáblára. A már említett Bányai Zsombor, aki az utolsó körben a moszkvai vb (2015) bronzérmesét, a dán Jörgensent verte (15:13), és a budapesti csapatvilágbajnok (2013) Szényi Péter, aki a svájci Daganinál bizonyult jobbnak ugyancsak 15:13-ra. 

Hármójuknak folytatás holnap, reméljük, akkor is hosszú napjuk lesz…!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Heidenheim, 316 induló. A csoportmérkőzéseken: Rédli András kiemelt, Bányai Zsombor 5 győzelem/1 vereség, Buta Levente 5/1, Szényi Péter 5/1, Berta Dániel 4/2, Esztergályos Patrik 3/3, Fenyvesi Csaba 3/3, Somfai Péter 3/3, Siklósi Gergely 3/3, Peterdi András 2/3 (továbbjutottak), Bakos Bálint 2/4 (kiesett).

A legjobb 160 közé jutásért: Somfai-Austen (ausztrál) 15:8, Peterdi-Saif (egyiptomi) 9:15, Siklósi-Jung B. (koreai) 4:15, Esztergályos-Paulouski (fehérorosz) 5:15, Fenyvesi-Priinits (észt) 6:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Buta-Jung B. (koreai) 15:9, Szényi-D’Amico (cseh) 15:7, Berta-Ujama (japán) 9:8, Bányai-Somfai 15:11.

A legjobb 64 közé jutásért: Bányai-Jörgensen (dán) 15:13, Szényi-Dagani (svájci) 15:13, Berta-Blais-Belanger (kanadai) 10:11, Buta-Steffen (svájci) 10:15.

Pénteken a legjobb 32 közé jutásért: Rédli-Hvoroszt (ukrán), Szényi-Minobe (japán), Bányai-Brujev (orosz).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.