Hopka-Varga Gabi második Kocaeliben

dec 18, 2015 | Archív

“Világranglista-segédpontokat” adó női tőr szatellit versenyt rendeztek a törökországi Kocaeliben. Az eseményen részt vett Hopka-Varga Gabi is, aki ezüstérmet nyert, miután a

“Világranglista-segédpontokat” adó női tőr szatellit versenyt rendeztek a törökországi Kocaeliben. Az eseményen részt vett Hopka-Varga Gabi is, aki ezüstérmet nyert, miután a döntőben egyetlen tussal kikapott a kanadai Harveytól.

 

Akik úgy érezték, hogy egy-két aprócska ponton is múlhat a riói olimpiai szereplés, azok szinte kivétel nélkül ott voltak a hét végén Kocaeliben, a szezon utolsó női tőr szatellit versenyén. Ezen ugyanis a győztes 4, a második 3, a két harmadik 2, a negyeddöntősök pedig 1 világranglistapontot kaptak, és ez esetleg szükséges lehet a végelszámolásnál. 

 

Magyar szempontból Mohamed Aidát nem érintette a téma, az ő pozíciója ennél kedvezőbb ötkarikás szempontból. Knapek Edina és Hopka-Varga Gabriella viszont elutazott az Isztambulhoz közeli városba. Előbbi a 16 között búcsúzott, vereségében egy sérülés is közrejátszott (Harvey, 6:11). Gabi viszont táblaegyesként magabiztosan menetelt – egészen a döntőig. Ott megint csak a kanadai Harvey következett, aki egyetlen tussal, 9:8-ra győzött.

 
Ez “olimpiai szemüveggel” annyit tesz, hogy Gabi 1,5 ponttal megközelítette Edinát, aki továbbra is – természetesen Aidához hasonlóan – riói helyen áll a világranglistán. Folytatás nagyjából egy hónap múlva, a gdanski Világkupa-versenyen.
 

Női tőr egyéni szatellit verseny, Kocaeli, 36 induló. Végeredmény: 1. Harvey (kanadai), 2. Hopka-Varga Gabriella, 3. Lelejko (ukrán) és Szenyuta (ukrán), …11. Knapek Edina. 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM