Horváth Mária, Takács Péter és Kamuti Jenő kitüntetése

máj 6, 2015 | Archív

Három, sportágunkhoz köthető nagy egyéniséget is díjaztak a Magyar Sport Napja alkalmából rendezett ünnepségen. Horváth Mária és Takács Péter kiemelkedő, több évtizedes edzői

Három, sportágunkhoz köthető nagy egyéniséget is díjaztak a Magyar Sport Napja alkalmából rendezett ünnepségen. Horváth Mária és Takács Péter kiemelkedő, több évtizedes edzői tevékenységéért Bay Béla-díjat, Kamuti Jenő kiemelkedő sportteljesítménye és sportolói életműve elismeréseként Csík Ferenc-díjat kapott. Gratulálunk!

Forrás: kormany.hu
Simicskó István, sportért felelős államtitkár kitüntetéseket adott át a Magyar Sport Napja alkalmából rendezett ünnepségen. „Öröm látni, hogy Magyarországon egyre több gyermek sportol, ezáltal van okunk remélni, hogy szellemileg és fizikailag is egyre egészségesebbé lesz nemzetünk” – mondta beszédében a sportért felelős államtitkár, aki a Vigadóban tartott ünnepségre a “Sport Legyen a Tied!” országos program váci állomásáról érkezett.
 
A sportért felelős államtitkár ünnepi beszédében többek között arról is szólt: a magyar nemzet mindig sokat kapott sportolóitól, ezért nemes feladat elismerni azt a hitet, munkát, tudást, melyet a most kitüntetett szakemberek hazájuk sikereiért áldoztak. Simicskó István idézte Márai szavait: “Mindig alakulni s változtatni, odasimulni és áldozni valamit, mindig adni, amikor kapsz…” – a Magyar Sport Napja arra alkalom, hogy a temérdek sikerért annak élenjárói is kapjanak elismerést, mondta beszédében az államtitkár.
 
Kamuti Jenő, szövetségünk alelnöke Simicskó Istvántól vette át a kitüntetést.
 
Csík Ferenc-díjat kapott kiemelkedő sportteljesítménye és sportolói életműve elismeréseként Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke; mellette Furkó Kálmán hét danos mester, a magyar kyokushin karate egyik megalapítója; Jung Andrásné 112-szeres magyar bajnok szervátültetett atléta, valamint Kereszty Ádám 11-szeres magyar bajnok jégkorongozó kapta meg ezt a kitüntetést. Bay Béla-díjat vehetett át kiemelkedő edzői tevékenysége, életműve elismeréseként Horváth Mária, a Törekvés SE vívó szakedzője; Laurencz László kézilabda-mesteredző, Takács Péter, a KSI vezetőedzője – korábbi válogatott párbajtőröző, vívóedző, illetve Vigh László torna mesteredző.

2015. május 06.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.