Idehaza kezdődnek a nemzetközi válogatók

okt 5, 2018 | Archív

Október első hétvégéjén kezdődik a nemzetközi válogatási szezon - méghozzá idehaza. Gödöllőn hatalmas mezőnnyel redeznek kadet kard európai körversenyt. Vasárnap pedig rajtol az ifi olimpia!

A 2018/19-es szezon szeptemberben hazai, korosztályos Magyar Kupa-fordulókkal, illetve a honi válogatásba nem számító, felnőtt szatellit versenyekkel kezdődött. Októberre egy fokozattal magasabbra kapcsolunk. Valamennyi fegyvernemben bekapcsolódnak a felnőttek is a hazai válogatásba. Lesz olyan szakág (férfi tőr, női párbajtőr), melyben nemzetközi szatellit versennyel, és akad olyan, melyben hazai Mk-fordulóval rajtol az az évad, amely a budapesti, olimpiai kvalifikációs világbajnoksággal zárul majd júliusban. 

Az első hétvégén azonban még a fiatalok kerülnek fókuszba. Elsősorban a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia révén. Miként arról korábbi írásunkban részletesen beszámoltunk, a vasárnapi első versenynapon férfi kardban Rabb Krisztián, női tőrben Zsoldosi Karolina szerezhet ötkarikás érmet. 

Idehaza az utódok lépnek pástra, és egyáltalán nincs könnyű feladata a hét végén a magyar kadet kardozóknak. Több okból. Elsősorban azért, mert az elődök elképesztően magasra tették a lécet. Olyan korosztály “öregedett ki” – már amennyiben ezt a kifejezést megkockáztathatjuk 17 évesek esetében… -, amelynek tagjait többször is megkoronázták. A hölgyeknél Pusztai Liza kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnokként búcsúzott e korosztálytól, az ugyancsak junior korba lépő férfi kardozóink pedig sorozatban kétszer nyertek csapatban Európa-bajnoki aranyérmet. Nos, reméljük, követik majd a fiatalabbak az utat, ám ez korántsem lesz egyszerű. A válogatás szempontjából szezonnyitó nemzetközi, gödöllői kadet európai körversenyen ugyanis hallatlanul erős mezőny jött össze. A férfiaknál 230-an, a hölgyeknél 200-an neveztek, közte amerikaiak, oroszok, japánok, olaszok és még sorolhatnánk. Szombaton a férfi egyéni és a női csapat-, vasárnap a női egyéni és a férfi csapatversenyt rendezzük. Hajrá, magyarok!

Korosztályos Magyar Kupa-forduló lesz a hétvégén párbajtőrben is a Nemzeti Sportcsarnokban. Pénteken a kadet férfi párbajtőrözők, szombaton a junior férfi és a kadet női párbajtőrözők, vasárnap a junior férfi párbajtőrcsapatok lépnek pástra.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események