Imre Géza Budavár díszpolgára lett

máj 22, 2017 | Archív

Az elmúlt harminc esztendő legeredményesebb magyar férfi párbajtőrözőjét, Imre Gézát választotta Budavár díszpolgárává 2017-ben az I. kerületi képviselő-testület. Négyszeres

Az elmúlt harminc esztendő legeredményesebb magyar férfi párbajtőrözőjét, Imre Gézát választotta Budavár díszpolgárává 2017-ben az I. kerületi képviselő-testület. Négyszeres olimpiai érmesünket, egyéni és csapat világbajnokunkat a polgármester mellett Orendi Mihály MOB alelnök és Boczkó Gábor csapattárs, MVSZ marketing és PR igazgató köszöntötte.

Az elismerést május 21-én, vasárnap, a Kerület Napján dr. Nagy Gábor Tamás polgármester adta át a sportolónak. Az oklevél és a budavári címerrel díszített pecsétgyűrű mellé, egy 1848-as tiszti szabját is átvehetett az új díszpolgár. Imre Géza életének első 25 évét az I. kerületben töltötte.
Géza saját Facebook-oldalán ezt posztolta kitüntetése kapcsán: “I. kerület, Budavár Díszpolgára lettem! Minden évben egy ember kaphatja meg, ebben az évben rám esett a választás! Nagyon sokat jelent nekem ez a cím. Itt nőttem fel, sokáig laktam itt. Sokan megtiszteltek jelenlétükkel! Köszönöm mindenkinek!”

Ez úton gratulálunk mi is klasszisunk újabb elismeréséhez!

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM