Iron-man Péter és Iron-woman Dorina

ápr 18, 2015 | Archív

Azok diadalmaskodtak, akiknek a legfontosabb volt: a válogatottságért küzdő Szényi Péter, illetve Budai Dorina nyerte a férfi és női párbajtőr Iron Trade Kupa, egyben hazai válogató

Azok diadalmaskodtak, akiknek a legfontosabb volt: a válogatottságért küzdő Szényi Péter, illetve Budai Dorina nyerte a férfi és női párbajtőr Iron Trade Kupa, egyben hazai válogató első napi versenyeit Tatán.

 

Kétnapos válogató, egyben a következő szezonba is beszámító előválogató versenyt rendeznek szombaton és vasárnap az Iron Trade Kupáért a tatai edzőtáborban. A férfiaknál valamennyi válogatott versenyző pástra lépett, a nőknél ugyanakkor a ranglista első három helyén álló Szász Emese, Révész Julianna és Tóth Hajnalka különböző okok miatt egyaránt hiányzott. 

 

 
A viadalon azok szerepeltek a legjobban, akiknek talán ez a legfontosabb volt az Európa- és a világbajnoki indulás kiharcolása szempontjából. A férfiaknál az első helyért a ranglista harmadik, illetve negyedik helyén álló Somfai Péter és Szényi Péter csapott össze, utóbbi nyerte a versenyt. A nőknél pedig az említett három hiányzó mögötti első kettő, Budai Dorina és Kun Anna harcolhatott az aranyéremért – itt az előbbi győzött. Vasárnap következik a folytatás, a válogató második napja. 
 
Férfi párbajtőr Iron Trade Kupa, hazai válogató, Tata, 74 induló: 1. Szényi Péter (MTK, edző: Kovács Iván), 2. Somfai Péter (Honvéd), 3. Bakos Bálint (Szombathely) és Rédli András (Balaton), 5. Hanczvikkel Márk (Balaton), 6. Tallár Ákos (BVSC), 7. Boczkó Gábor (Honvéd), 8. Cho Taeun Sándor (Honvéd). A döntőben: Szényi-Somfai 15:12.
 

Női párbajtőr Iron Trade Kupa, hazai válogató, Tata, 57 induló: 1. Budai Dorina (Honvéd, edző: Kulcsár Győző), 2. Kun Anna (Tata), 3. Csonka Valéria (Vasas) és Kiss Dominika (BVSC), 5. Antal Edina (Vasas), 6. Bukócki Bianka (BVSC), 7. Siffer Klaudia (Balaton), 8. Kolczonay Anna (Honvéd). A döntőben: Budai-Kun 15:11. 

2015. április 18.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események