Ismét Magyar Vívás Napja

dec 18, 2018 | Archív

Az év utolsó, ám annál rangosabb versenyét rendezzük csütörtöktől szombatig. A hatfegyvernemes országos bajnokság döntőire a második két napon kerül sor, pénteken fél 5-től lesz a Magyar Vívás Napja.

Ismét dőlnek a rekordok, okkal büszkélkedhet a Magyar Vívó Szövetség az országos bajnokság nevezési adataival. Az esztendő utolsó, ám annál rangosabb versenye ismét visszatér a megszokott, hagyományos időpontjához, azaz a karácsony előtti napokhoz. A nemzetközi versenynaptár átalakítása miatt tavaly novemberben rendeztük az ob-t, most viszont – ha szűken is… -, de ismét belefér az év végi, ünnepi viadal. 

A menetrend is hasonló lesz az elmúlt évekéhez. Csütörtökön lesznek valamennyi fegyvernemben a selejtezők, melyeken nincs kiemelés, azaz valamennyi induló – így az olimpiai bajnok Szilágyi Áron is… – pástra lép a csoportmeccseken. A mezőny hatalmas, és egyfajta “országos csúcs” ismét született. Olyan hazai verseny ugyanis még nem volt, melyre 177 vívó nevezett. Most férfi párbajtőrben ez történt! Az országos bajnokság nyitónapján egyébként közel 600 sportoló lép majd pástra, közte Szász-Kovács Emese kivételével valamennyi felnőtt válogatott. 

Az ob második napján a 32-es táblától rendezzük a direkt kieséses versenyeket, és az elődöntőktől videózsűrit is használunk majd. Ismét integrált országos bajnokságot rendezünk, kerekesszékes klasszisainkat is láthatjuk pénteken. A program ünnepi része, a Magyar Vívás Napja délután fél 5-kor kezdődik, és hagyományainknak megfelelően igyekszünk minden olyan vívónkat és mesterünket köszönteni, akik ebben az évben szép eredményeket értek el. Köszöntjük kerek évfordulós születésnaposainkat is, erről előljáróban csak annyit, hogy 50 évestől 85 éves korig ünnepelhetjük majd meg nagyjainkat…. No persze, a legfontosabb a vívás lesz, mind a hat fegyvernem döntőjét e program keretén belül rendezzük majd meg. 

A háromnapos vívóünnep szombaton a csapatversenyekkel zárul, melyen minden eddiginél több csapat vesz részt, a nevezések alapján szám szerint 98 együttes lép majd pástra. A döntők délután fél 3-kor kezdődnek, egymás után rendezzük a hat fegyvernem fináléját, ugyancsak videóbíróval. Az ob a hazai válogatókhoz képest dupla szorzószámmal számít bele valamennyi korosztályban a ranglistába – a bajnoki érmek mellett így a világversenyeken, a budapesti vb-n történő indulás is tét lesz. 

Mindenkit várunk tehát csütörtöktől szombatig a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokba, napjaink, a közelmúlt és a múlt sztárjaival találkozhatnak az érdeklődők. 

Az országos bajnokság programja. December 20.:
8.30 – egyéni selejtezők. December 21.:
9.00 – 32-es direkt kieséses tábla. 16.30: Magyar Vívás Napja – egyéni döntők. December 22.: 8.30 – csapat selejtezők. 14.30: csapat döntők. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.