Itt a kadet és junior Eb-csapat!

febr 14, 2018 | Archív

Az MVSZ elnöksége jóváhagyta a kadet és junior Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott névsorát. A versenyt március 2. és 11. között rendezik Szocsiban. Az elvárások vérmesek - érmesek.

A hétvégén a juniorok még négy fegyvernemben is érintettek lesznek a Világkupákon, ám az Eb-válogatás február 10-én valamennyi fegyvernemben lezárult. Ennek alapján a Magyar Vívó Szövetség elnöksége jóváhagyta az oroszországi Szocsiban, március 2. és 11. között rendezendő kadet és junior Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott névsorát. A küldöttséget Boczkó Gábor vezeti, és az érintett szakágak és korosztályok válogatott edzői, valamint az Eb első felében Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány is ott lesz a helyszínen. 

Szocsit mostanság különösen sokan emlegetik, lévén négy éve itt rendezték a téli olimpiát, melynek “kistestvére” jelenleg zajlik Koreában. Az akkor épült egyik impozáns csarnokban rendezik a fiatalok kontinensbajnokságát. A magyar küldöttségben 18 (!) egyesület versenyzői kaptak helyet, ebből 7 vidéki. Ez az adat szépen igazolja, hogy vívósportunk egyre szélesebb alapokon nyugszik, mindez fontos része sportágfejlesztési programunknak. Legtöbben, 7-7-en a BVSC-ből és a Törekvésből kerültek be a válogatottba. Duplázó négy is akad, Pusztai Liza, Nagy Valentina, Dékány Kinga és Rabb Krisztián a kadet és a junior korosztályban egyaránt kvalifikálta magát, ők négyen négy napot töltenek majd vívással a Fekete-tenger partján.

Az esélyekről: természetesen ezekben a korosztályokban sokkal kevésbé lehet és szabad tippelni, mint a felnőtt mezőnyben. Egy azonban biztos, a mieink most sem szeretnének gyengébben szerepelni az elmúlt években megszokottnál. Márpedig mostanság rendre érmekkel, aranyérmekkel tértek haza a magyarok az aktuális kontinensbajnokságról…

A névsor. Kadetok. Férfi tőr: Szemes Gergő (FTC), Mihályi Andor (Törekvés), Horváth Soma (Gyula), Tóth Gergely (Törekvés). Női tőr: Zsoldosi Karolina (FTC), Nekifor Erika (Törekvés), Kalocsai Virág (Törekvés), Fekete Hanga (FTC). Férfi párbajtőr: Nagy Marcell (Vasas), Osman-Touson Maruan (BVSC), Keszthelyi Zsombor (AVA Békéscsaba), Kovács Dániel (Tapolca). Női párbajtőr: Muhari Eszter (Honvéd), Dékány Kinga (AVA), Büki Lili (OMS Tata), Kolczonay Borbála (Fless). Férfi kard: Rabb Krisztián (Vasas), Kaiser Balázs (UTE), Urbán Tamás (BVSC), Baaken Mátyás (KVSE). Női kard: Pusztai Liza (BVSC), Nagy Valentina (BVSC), Szűcs Luca (BVSC), Battai Sugár Katinka (TFSE).

Juniorok. Férfi tőr: Frűhauf Benjámin (Törekvés), Bellovicz Gábor (Honvéd), Kiss Dániel (Honvéd), Mészáros Tamás (UTE). Női tőr: Pásztor Flóra (Törekvés), Kondricz Kata (Honvéd), Hajas Nóra (Törekvés), Kókai Csilla (MTK). Férfi párbajtőr: Andrásfi Tibor (BVSC), Nagy Dávid (Vasas), Koch Máté (Vasas), Debnár Gergely (Honvéd). Női párbajtőr: Borsody Emma (BVSC), Dékány Kinga (AVA), Nagy Kinga (Diósgyőr), Petri Renáta (AVA). Férfi kard: Nagy Martin (BVSC), Rabb Krisztián (Vasas), Milassin Mór (Nagykanizsa), Szlama Vilmos (Szigetszentmiklós). Női kard: Pusztai Liza (BVSC), Nagy Valentina (BVSC), Kelecsényi Mirabella (Vasas), Kern Bianka (KVSE).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM