Kalifornia – és nem álom

márc 16, 2017 | Archív

Szusszanásnyi szünetet kaptak csupán a korosztályos kontinensbajnokság okán a felnőtt vívók - ezen a héten már folytatódik a menetelés. Legjobb tőrözőink Kaliforniába vették az

Szusszanásnyi szünetet kaptak csupán a korosztályos kontinensbajnokság okán a felnőtt vívók – ezen a héten már folytatódik a menetelés. Legjobb tőrözőink Kaliforniába vették az irányt, Long Beach-en férfi és női tőr Grand Prix-n vesznek részt. Kardozóinknak szombaton hazai válogatót rendeznek – a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsanokban. 

Március tizenötödikén ünneplés avagy pihenés helyett repülés jutott legjobb tőrözőinknek. Méghozzá nem is rövid, elvégre Kalifornia felé vették az irányt. Új helyszínen, Long Beach-en rendezik ugyanis a fegyvernem szezonbéli második Grand Prix versenyét. Senki se irígykedjen, korántsem a Kaliforniai álom vár a mieinkre, a program ugyanis a következő. Négy női tőrözőnk (Mohamed Aida, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Kondricz Kata) és két férfi tőrözőnk (Dósa Dániel, Németh András) szerdán egy laza, mintegy húsz órás repülőút után megérkezett Long Beach-re. Ott csütörtökön megpróbálja a lehető legjobban leküzdeni a nyolc órás időeltolódást, hitelesít, mozog egyet, készül a versenyre. A helyi szervezők két nap alatt, pénteken és szombaton lezavarják – ez sem lesz egyszerű, de nyilván nem kevés a Convention Centre bérleti díja… – a Grand Prix-versenyt, aztán vasárnap irány haza. Újabb húsz órás utazás, és visszaaklimatizálódás. Ugye, korántsem Kaliforniai álom…? A legfontosabb azonban persze maga a verseny, ahol igen sokat érhet a jó szereplés, elvégre másfélszeres pontokat lehet gyűjteni a világranglistán. 

A Long Beach-i Convention Centre, a tőr GP színhelye.

A magyar férfi és női kardozóknak valamicskével közelibb úticél jut erre a hétvégére: a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsanokban rendeznek szombaton mindkét szakágban felnőtt válogatót. “Kétszeresünk”, Szilágyi Áron kivételével mindenki pástra lép a nevezések alapján, azaz láthatjuk többek között Szatmári Andrást, Decsi Tamást és Márton Annát. A párbajtőr fegyvernemet ezúttal a veteránok képviselik, akik ugyancsak a sportcsarnokban válogatóznak. A felnőttek egy hét múlva következnek, ugyancsak idehaza, de annál rangosabb vetélkedéssel, a férfi és női WestEnd Grand Prix-val – amiről a jövő héten majd sokat olvashatnak.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események