Kaliforniai álom a jó szereplés

márc 19, 2018 | Archív

Nem járt sok sikerrel a magyar miniküldöttség a kalifroniai Anaheimben rendezett tőr Grand Prix-n. Férfi tőrben mindkét versenyzőnk a 64 között búcsúzott, női tőrben Mohamed Aida korábban esett ki.

A pénteki selejtezőkön mindkét magyar tőröző, Dósa Dániel és Németh András biztosította helyét a 64-es főtáblán, a folytatás azonban nem sikerült. A győzelemhez az Amerikában tanuló András állt közelebb, őt egyetlen tus választotta el a 32-től, 15:14-re kapott ki a japán Mijakétól. Dani a fegyvernem tán legnagyobb klasszikusát, az olasz Cassarát kapta ellenfélül, és az itáliai tőrzseni 15:9-re győzött. A mieinknek ezzel véget is ért a kaliforniai kaland, a felnőtteknek most mintegy másfél hónapos szünet következik a Világkupában, ám odahaza a hét végén a hazai válogatás szempontjából fontos U23-as európai körversenyt, egyben Gátai Tamás, illetve Alföldi László emlékversenyt rendeznek a Törekvésben. 

Eredmények. Férfi tőr Grand Prix, Anaheim, 164 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Németh-Mijake (japán) 14:15, Dósa-Cassara (olasz) 9:15.

Végeredmény: 1. Imboden (amerikai), 2. Cassara (olasz), 3. Csoj (hongkongi) és Rosatelli (olasz), …40. Németh András, …54. Dósa Dániel.

Női tőr Grand Prix, Anaheim, 140 induló. Végeredmény: 1. Deriglazova (orosz), 2. Sauer (német), 3. Ebert (német) és Kiefer (amerikai), …72. Mohamed Aida.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események