Kamuti Jenő továbbra is a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke

okt 17, 2016 | Archív

Kamuti Jenőt, a Magyar Vívó Szövetség általános alelnökét újraválasztották a Nemzetközi Fair Play Bizottság (CIFP) élére, így újabb négy évig ő lesz a szervezet elnöke. A CIFP

Kamuti Jenőt, a Magyar Vívó Szövetség általános alelnökét újraválasztották a Nemzetközi Fair Play Bizottság (CIFP) élére, így újabb négy évig ő lesz a szervezet elnöke. A CIFP szombaton Budapesten tartotta elnökválasztó közgyűlését, ahol Kamuti Jenőt egyhangú szavazással választották újra a szervezet élére

A voksoláson ellenjelölt nem volt – a korábbi olimpiai ezüstérmes tőröző így ötödik ciklusát kezdi a Nemzetközi Fair Play Bizottság negyedik elnökeként, a tisztet további négy évig tölti be. A szervezet főtitkárát, az ugyancsak korábbi Magyarországon élő tőrvívó Sunil Sabharwalt is újraválasztották.

A 79. születésnapját nemrégiben ünneplő Kamuti Jenő 2000 óta a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke. Sportolóként kétszeres olimpiai ezüstérmes (1968, 1972), világbajnok (1957), ötszörös Universiade-győztes, valamint többszörös magyar bajnok. Sportolói pályafutását követően sebészként dolgozott, valamint a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) főtitkára, alelnöke, valamint Orvosi Bizottságának elnöke is volt. Jelenleg a Magyar Vívó Szövetség általános alelnöke, a FIE örökös tiszteletbeli tagja.

kamuti-jeno

Az elnökválasztás után ülésezett a CIFP végrehajtó bizottsága, a tagok konstruktív javaslatokat tettek a következő négy évre. A végrehajtó bizottság új tagokkal bővült: Leopold Senghor, Nore liechtensteini hercegnő, dr. Halina Zdebska-Bizlewska és Philippe Hoslaux is felvételt nyert, a tagok létszámát 20 főben maximalizálták. Négy munkacsoport újult meg, valamint került létrehozásra: a pénzügyi, a marketing, a tagsággal foglalkozó és a tudományos.

A Nemzetközi Fair Play Bizottság a jövő évi díjátadó gála helyszínéről még nem döntött, várják a városok jelentkezését a rendezésre.

Forrás: mob.hu

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események