Kamuti Jenőt javasolják a Nemzet Sportolójának

máj 30, 2017 | Archív

A Nemzet Sportolói keddi ülésükön eldöntötték, hogy Kamuti Jenőt javasolják a sportállamtitkárságnak a testület tizenkettedik tagjává, a nemrégiben elhunyt Földi Imre helyére. Így

A Nemzet Sportolói keddi ülésükön eldöntötték, hogy Kamuti Jenőt javasolják a sportállamtitkárságnak a testület tizenkettedik tagjává, a nemrégiben elhunyt Földi Imre helyére. Így az idén nyolcvanadik születésnapját ünneplő vívólegendánkat terjesztik Nemzet Sportolójának a kormány elé. Ez úton is gratulálunk!

Olimpia ezüstérmes, világbajnok tőröző klasszisunkat, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elökét, a Magyar Vívó Szövetség általános alelnökét, Kamuti Jenőt (képünkön) választották tagjaik közé a Nemzet Sportolói. A tizenkét fős testületből nemrégiben hunyt el Földi Imre súlyemelő olimpiai és világbajnok, helyére választottak új képviselőt klasszisaink. 

A Nemzeti Sport információi szerint Kamuti Jenő nyolc, az asztaliteniszező Jónyer István két szavazatot kapott. 

Mindez azt jelenti, hogy a Szabó Tünde által vezetett sportállamtitkárság Kamuti Jenőt terjeszti a kormány elé, és nagy valószínűség szerint semmi akadálya nem lehet annak, hogy Kulcsár Győző, Rejtő Ildikó és Schmitt Pál után negyedik vívóként Kamuti Jenő is ott legyen a Nemzet Sportolói között. 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM