Kard szabály

febr 23, 2017 | Archív

FIE információs levél 2017. 02. 23. A FIE Végrehajtó Bizottsága 2017. február 17-én Nizzában tartott ülésén meghozta az alábbi határozatot a versenyszabályzat kard távolságról

FIE információs levél 2017. 02. 23.

A FIE Végrehajtó Bizottsága 2017. február 17-én Nizzában tartott ülésén meghozta az alábbi határozatot a versenyszabályzat kard távolságról szóló t.17.2 cikkével összefüggésben.

Felnőtt versenyek: Az új szabály azonnali hatállyal eltörlésre kerül, helyébe a régi szabály lép az alábbiak szerint:

FELÁLLÍTÁS VÍVÓÁLLÁSBA

 t.17.      2. A vezetőbíró a két küzdőfelet úgy helyezi el, hogy elöl levő lábuk a pást középvonalától 2 méterre (tehát a „felállási vonal” mögött) legyen.

Junior versenyek: Mivel a 2016-2017-es junior évad 2017 áprilisában ér véget, az új szabály a 2017. évi Kadet-Junior Világbajnokság végéig hatályban marad. Azt követően ugyanúgy eltörlendő, mint a felnőtt versenyek esetén.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események