Kardos kis menyecskék!

jan 12, 2014 | Archív

Négy érmet nyertek a magyar női kardvívók vasárnap a különböző nemzetközi versenyeken! Azonban az érem nem gombóc, ez egyáltalán nem ülte meg a gyomrunkat, viszont gratulálunk

Négy érmet nyertek a magyar női kardvívók vasárnap a különböző nemzetközi versenyeken! Azonban az érem nem gombóc, ez egyáltalán nem ülte meg a gyomrunkat, viszont gratulálunk hozzá! Női kardozóink 1 ezüst- és 3 bronzéremmel zártak.

Felnőtt vívóink is megkezdték nemzetközi szereplésüket, igaz, ezen a hétvégén utoljára még nem Világkupa-versenyeken vettek részt, a Vk-sorozat pénteken veszi kezdetét. A női kardozók kívánkoznak a rövid lista élére – több okból. Egy: viadaluk beleszámított a válogatási ranglistába. Kettő: a korábbi nagyszerű magyar kardozó, az évtizedekig Koblenzben élő mester, Körmöczi Csaba tiszteletére rendezett emlékversenyen léptek pástra. Három: jobban szerepeltek férfitársaiknál… A nagyobb erőt képviselő válogatottak közül a házigazda németek és a franciák álltak rajthoz, a négy magyar döntős és a két érmes teljesítmény sikeresnek mondható. A BVSC különítménye pedig kifejezetten elégedett lehet, elvégre valamennyi magyar finalista a vasutasklub tagja! Legjobban a Várhelyi-nővérek szerepeltek, a vb-döntős Anna és a vb-tartalék Kata egyaránt bronzérmet nyert, gratulálunk!

 
Férfi tőrben a felnőttek nem jeleskedtek különösebben a párizsi edzőtábort és Vk-versenyt megelőző nyílt nemzetközi versenyen, melyen közel kétszáz hazai tőröző indult el! (Gondoljunk csak bele, nálunk a fegyvernem hazai válogatóin 30 körüli a létszám…) A Szabados Gábort és Gátai Róbertet nélkülöző hatos közül senki sem jutott a legjobb 32 közé. Úgyhogy jöhet az az edzőtábor a franciákkal… 
 
modlingnoikard[1]
Kelecsényi Mirabella (balra) és Záhonyi Petra: érem, kupa, mosoly.
 
A kadet európai körversenyeken egymástól alig ötven kilométerre, Pozsonyban, illetve Mödlingben léptek pástra a magyarok. Ausztriában a kadet női kardozók szinte lekopírozták a felnőttek teljesítményét, két érem, további két döntős helyezés a mérleg az európai körversenyeken. Az ezüstérmet Kelecsényi Mirabella, a bronzot Záhonyi Petra nyerte. Még egy azonosság: ahogy egy nappal korábban a fiúk mödlingi versenyére, úgy erre is igaz: örülni természetesen szabad, lelkendezni azért nem. Az eddigi Ek-khoz képest ugyanis ezúttal gyengébb mezőny jött össze. Pozsonyban viszont hatalmas versenyt rendeztek, 268 (!) kadet férfi párbajtőröző gyűlt össze. Legeredményesebben Siklósi Gergely zárt, aki az ötödik helyen végzett. Az utóbbi időben a fegyvernem valamennyi korosztályában igencsak elkényeztettek bennünket, de becsüljük meg ezt a helyezést is, pláne ekkora mezőnyben. Kadet férfi tőrözőinknek nem sikerült a csapatverseny, a negyeddöntőben egy tussal kikaptak a negyedik számú orosz csapattól. Döbbentes, de igaz: az elődöntőbe a négy orosz együttes került…
 
Idehaza a junior női tőrcsapatokál avattak bajnokot. A két esélyes, a Honvéd és az UTE már az elődöntőben találkozott, előbbi győzött, a döntőben pedig a Törekvésnél bizonyult jobbnak, ezzel Szalai Szonja és a Honvéd egyaránt két aranyéremmel, százszázalékosan zárta a hétvégét. 
 
D’Antony Open nemzetközi férfi tőrverseny, Párizs, 201 induló: 1. Le Pechoux, 2. Mertine, 3. Pauty és Perrier (valamennyi francia), …33. Széki Bence, …38. Dósa Dániel, …43. Németh Gábor, …48. Szabados Kristóf, …56. Németh András, …74. Mátyás Bálint.
 
Körmöczi Csaba női kard emlékverseny, Koblenz, 74 induló: 1. Klemm (német), 2. Berder (francia), 3. Várhelyi Anna és Várhelyi Kata, …5. Mikulik Júlia, …7. Péntek Brigitta, …10. Márton Anna, …12. Varga Dóra és László Luca, …15. Garam Nóra, …39. Gárdos Judit, …61. Nagy Krisztina.
 
siklosimodl[1]
Siklósi Gergely (középen) kimagaslik a 268 fós mezőnyből. Nem csak termetre.
 
Kadet férfi párbajtőr európai körverseny, Pozsony, 268 induló: 1. Cannone (francia), 2. Dabija (román), 3. Kapala (lengyel) és Rodriguez (francia), …5. Siklósi Gergely, …12. Tóth Gergely, …16. Csikó Áron, 17. Esztergályos Patrik, …23. Kukucska Dániel, 24. Varga Samu, …33. Nagy Dávid, …38. Heiner Levente, …44. Bakos Bálint, …64. Berta Botond, …74. Dudás Balázs, …94. Bányai Botond, 101. Rudi Soma Péter, 102. Cziráki Bálint, …110. Müller Roland, …112. Szilágyi Martin, …120. Antal András, …193. Jakovác Gegely, …212. Gadanecz Bertalan, …215. Szabó Márk.
 
Kadet női kard európai körverseny, Mödling, 61 induló: 1. Gudura (görög), 2. Kelecsényi Mirabella, 3. Záhonyi Petra és Kose (török), …6. Papp Borbála, 7. Kern Bianka, …10. Tóth Réka, …13. Malomsoki Boglárka, 14. Flumbort Sára, …16. Balogh Zita, …18. Koós Gréta, …24. Schultz Kata, …29. Vernyel Sára, 30. Farkas Kinga, …34. Kovács Enikő, …36. Rédey Zsófia, …42. Kardos Kata, …48. Korneth Emese, …50. Kengyel Luca.
 
Kadet férfi tőrcsapatverseny, Pozsony, 20 induló: 1. Oroszország I., 2. Oroszország II, 3. Oroszország III, …5. Magyarország.
 
junnoitorcsapat[1]
A kép bal szélén a Honvéd bajnokcsapata, majd a Törekvés, illetve az UTE kvartettje.
 
Junior női tőrcsapat országos bajnokság, Budapest, 8 induló: 1. Honvéd (Balogh Orsolya, Kondricz Kata, Oravetz Barbara, Szalai Szonja), 2. Törekvés (Hajas Nóra, Kálmán Eszter, Pásztor Flóra, Pásztor Sarolta), 3. UTE (Gólya Fruzsina, Hajdu Melinda, Koreny Ajna, Schmél Viktória). 

2014. január 12.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM