Katarban, kicsit zavarban

dec 6, 2015 | Archív

Sikerült már jobban is Grand Prix-verseny férfi párbajtőrözőinknek. A katari Dohában világbajnok triónk nem remekelt, egyikőjük sem jutott a legjobb 16 közé, de talán nem is baj. Az

Sikerült már jobban is Grand Prix-verseny férfi párbajtőrözőinknek. A katari Dohában világbajnok triónk nem remekelt, egyikőjük sem jutott a legjobb 16 közé, de talán nem is baj. Az olimpiai kvalifikáció befejező két állomása januárban és februárban lesz – akkor kell a vitézség.

 

Érdekes szituációban utazott a dohai férfi párbajtőr Grand Prix-ra a magyar küldöttség. Katarban csak egyéni versenyt rendeztek – lévén GP-ről van szó -, így a válogatott olimpiai kvalifikációjáért ezúttal nem kellett izgulni. Egyéniben pedig csak akkor indulhat három magyar Rióban, ha a csapat kijut. Ellenkező esetben pedig – de erre ne is gondoljunk… – a maximális egy kvóta gyakorlatilag zsebben van. A motiváció tehát hiányozhatott egy kicsit, legalábbis az eredményekből erre következtethetünk…

 
 Géza szerel. Működött már szuperül is az a bizonyos párbajtőr...
 
Rédli András már a pénteki selejtezőnapon búcsúzott, az olasz Ciminitől kapott ki a 64-közé jutásért 15:9-re. Két kiemelt klasszisunk a 64-es főtáblán kezdett. Boczkó Gábor rendkívül kellemetlen ellenfelet kapott az ukrán Kvoroszt személyében, és 15:7-es vereséget szenvedett. Újdonsült egyéni világbajnokunk, Imre Géza győzelmmel kezdett a kazah Sarlaimov ellen (15:6), a folytatásban, a 32 között a rendszeresen Magyarországon edzőtáborozó holland Verwijlen következett. A holland négy tussal is vezetett, de Géza egyenlíteni tudott, 13:13 után azonban a befejezés nem sikerült (13:15). Verwijlen egyébként remek formában vívott, végül bronzérmet nyert a katari versenyen.
 
Ezzel a mieinknek a 32 között zárult a GP-állomás, de a lényeg jövőre következik. A januári heidenheimi, és a februári vancouveri Vk-versenyen dől el, hogy ott lesz-e a nagyar férfi párbajtőrválogatott a riói olimpián. Hajrá!
 
Férfi párbajtőr Grand Prix, Doha, 188 induló. A csoportmérkőzéseken: Rédli András 4 győzelem/2 vereség.
A legjobb 96 közé jutásért: Rédli-Zawrotniak (lengyel) 4:3.
A legjobb 64 közé jutásért: Rédli-Cimini (olasz) 9:15.
A legjobb 32 közé jutásért: Imre-Sarlaimov (kazah) 15:6, Boczkó-Kvoroszt (ukrán) 7:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Imre-Verwijlen (holland) 13:15.
Végeredmény: 1. Anyohin (orosz), 2. Kauter (svájci), 3. Verwijlen (holland) és Borel (francia), …19. Imre Géza, …35. Boczkó Gábor, …82. Rédli András.
Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.