Katona Reni és Szatmári András nyerte az MK-fordulót

jan 13, 2018 | Archív

Kardban rendeztek újabb Magyar Kupa fordulót a Sportcsarnokban. A férfiaknál a világbajnok Szatmári András, a nőknél Katona Renáta végzett az élen. A katowicei női tőr Vk nem hozott magyar sikert.

A katowicei női tőr Világkupa-verseny főtábláját röviden elintézhetjük. Finoman körülírva a történteket, nem kuszálták össze a hölgyek a magyar ranglistát… A legjobb 64 között Mohamed Aida a lengyel Walczyktól (8:15), Lupkovics Dóra az amerikai Ross-tól (7:15), Knapek Edina a német Sauertől (5:15) szenvedett vereséget. Javítani a csapatversenyen lehet és kell, amely – és ezze véletlenül sem a bizonyítványt magyarázzuk – jóval nagyobb fontossággal bír az egyéninél. 

Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban férfi és női kard egyéniben rendeztek Magyar Kupát, a viadal egyben része volt az U23-as európai körversenynek, és az olasz, valamint az orosz második-harmadik vonallal erősebb lett a mezőny. Annyival azonban nem, hogy ne világbajnoki ezüstérmes kardcsapatunk tagjai vívják a férfiaknál az elődöntőket és a döntőt. Szilágyi Áron távollétében az egyéni világbajnok Szatmári András, valamint Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Iliász Nikolász állhatott dobogóra.

A női versenyben már olasz versenyző, nevezetesen Passaro is beférkőzött a magyarok közé, mi több az elődöntőben legyőzte Márton Annát. Az aranyérmet azonban így is “hazahoztuk”, Katona Renáta révén, míg a másik bronzérmet Kelecsényi Mirabella szerezte meg.

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Katowice, 184 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Knapek-Sauer (német) 5:15, Lupkovics-Ross (amerikai) 7:15, Mohamed-J. Walczyk (lengyel) 8:15. 

Végeredmény: 1. Deriglazova (orosz), 2. Kiefer (amerikai), 3. Sauer (német) és Mancini (olasz), …48. Mohamed Aida, …52. Knapek Edina, …61. Lupkovics Dóra, …72. Mesteri Viktória, …76. Kondricz Kata, …80. Kreiss Fanni, …87. Pásztor Flóra, …104. Zámbó-Gólya Fruzsina, …127. Pöltz Anna, 128. Hopka-Varga Gabriella, …134. Hajas Nóra, …166. Szalai Szonja.

Férfi kard egyéni Magyar Kupa, 3. forduló, egyben U23-as európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 95 induló. Végeredmény: 1. Szatmári András (Vasas, edző: Gárdos Gábor), 2. Gémesi Csanád (GEAC), 3. Decsi Tamás (KVSE) és Iliász Nikolász (MTK), 5. Nagy Pál (Vasas), 6. Bucskovszki (orosz), 7. Jefimov (orosz), 8. Habony Viktor (Vasas). A döntőben: Szatmári-Gémesi 15:13.

Női kard egyéni Magyar Kupa, 3. forduló, egyben U23-as európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 45 induló. Végeredmény: 1. Katona Renáta (Vasas, edző: Boros György), 2. Passaro (olasz), 3. Márton Anna (MTK) és Kelecsényi Mirabella (Vasas), 5. Nagy Valentina, 6. Kern Bianka, 7. Moszejko (orosz), 8. Kocsetova (orosz). A döntőben: Katona-Passaro 15:8.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM