Kerekesek remekeltek Egerben

nov 22, 2014 | Archív

Nagyszerűen kezdték az egri kerekesszékes Világkupa-versenyt a magyar vívók. Női párbajtőr egyéni A kategóriában Krajnyák Zsuzsa arany-, Veres Amarilla ezüstérmet nyert, férfi tőr A

Nagyszerűen kezdték az egri kerekesszékes Világkupa-versenyt a magyar vívók. Női párbajtőr egyéni A kategóriában Krajnyák Zsuzsa arany-, Veres Amarilla ezüstérmet nyert, férfi tőr A kategóriában pedig Osváth Richárd végzett az élen.

A kerekesszékesek újabb, hazai Világkupa-állomásához érkeztünk. Az egri versenynek azért is nagy a jelentősége, mert a kerekesek vívóknál máris megkezdődött a paralimpiai kvalifikáció, itt ugyanis csaknem két éves ciklus alatt lehet megváltani a riói repülőjegyet. 

Az egri versenyen a nyitó nap magyar szempontból remekül sikerült Szekeres Pál szakmai igazgató tájékoztatása alapján. Mindkét A kategóriás pénteki versenyen magyar aranyérem született. Női párbajtőrben ráadásul házidöntőt vívhattak a mieink, az első helyen Krajnyák Zsuzsi, a másodikon a fiatal Veres Amarilla végzett, míg Juhász Veronika nyolcadik lett. Férfi tőrben pedig a legjobb hazai versenyző, Osváth Richárd nem talált legyőzőre. A nap krónikájához tartozik, hogy a szülés után visszatérő Dani Gyöngyi női párbajtőr B kategóriában hetedik lett. 
 Krajnyák Zsuzsi és Veres Amarilla nem talált legyőzőre az egri versenyen! Gratulálunk!
Eredmények. Kerekesszékes Világkupa-verseny, Eger.
Férfi tőr egyéni, A kategória, 33 induló: 1. Osváth Richárd (edző: Beliczay Sándor), …26. Horváth Gábor.
Férfi tőr egyéni, B kategória, 23 induló: …23. Gerencsér Ferenc.
Női párbajtőr egyéni, A kategória, 21 induló: 1. Krajnyák Zsuzsa (edző: Feczer Viktor), 2. Veres Amarilla (edző: Pákey Béla), …8. Juhász Veronika, …16. Jurák Andrea, …21. Fóris Erika.
Női párbajtőr egyéni, B kategória, 16 induló: …7. Dani Gyöngyi, …15. Horváth Zsuzsanna.

2014. november 22.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.