Két aranyérem a nyitónapon!

nov 7, 2017 | Archív

Krajnyák Zsuzsanna és Osváth Richárd egyaránt aranyérmet nyert női párbajtőr, illetve férfi tőr egyéniben a római kerekesszékes világbajnokság nyitónapján. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Aranynappal indult a kerekesszékes világbajnokság Rómában! A nyitányon Krajnyák Zsuzsi párbajtőrben és Osváth Ricsi tőrben egyaránt aranyérmet nyert! Gratulálunk nekik és mestereiknek, Feczer Viktornak, illetve Beliczay Sándornak egyaránt. A vb-n Kína versenyzői doppingvétségek miatt nem vesznek részt, de ez semmit sem von le kerekesszékes klasszisaink újabb kimagasló sikeréből!

Eredmények. Kerekesszékes világbajnokság, Róma.

Férfi tőr egyéni, A kategória, 39 induló. A csoportmérkőzéseken: Osváth Richárd 5 győzelem/1 vereség, Mátó Gyula 3/2, Horváth Gábor 2/3.

A legjobb 16 közé jutásért: Osváth-Kanthithao (tajpeji) 15:2, Mátó-Dei Rossi (olasz) 12:15, Horváth-Akkaya (török) 9:15.

Nyolcaddöntő: Osváth-Juszupov (orosz) 15:6.

Negyeddöntő: Osváth-Lambertini (olasz) 15:7.

Elődöntő: Osváth-Fegyajev (orosz) 15:11.

Döntő: Osváth-Betti (olasz) 15:14.

Végeredmény: 1. Osváth Richárd (edző: Beliczay Sándor, Szirmai Benedek), 2. Betti (olasz), 3. Fegyajev (orosz) és Nagajev (orosz), …17. Mátó Gyula, …24. Horváth Gábor. 

Férfi tőr egyéni, B kategória, 23 induló. A csoportmérkőzéseken: Gergely István 0 győzelem/5 vereség (kiesett).

Végeredmény: 1. Coutya (brit), 2. Gyacko (ukrán), 3. Gaworski (lengyel) és Valet (francia), …21. Gergely István.

Női párbajtőr egyéni, A kategória, 27 induló. A csoportmérkőzéseken: Krajnyák Zsuzsanna 5 győzelem/1 vereség, Veres Amarilla 4/1, Fóris Erika 2/4.

A legjobb 16 közé jutásért: Fóris-Firdych (lengyel) 10:15.

Nyolcaddöntő: Krajnyák-Kelman (izraeli) 15:7, Veres-Quinola (francia) 15:3.

Negyeddöntő: Krajnyák-Firdych (lengyel) 15:14, Veres-Breus (ukrán) 14:15.

Elődöntő: Krajnyák-Breus (ukrán) 15:3.

Döntő: Krajnyák-Ju (hongkongi) 15:9.

Végeredmény: 1. Krajnyák Zsuzsa (edző: Feczer Viktor), 2. Ju (hongkongi), 3. Breus (ukrán) és Kim (koreai), 5. Veres Amarilla, …19. Fóris Erika.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.