Két helyszínen nyolc magyar folytathatja

nov 3, 2017 | Archív

Algírban, a férfi kardozók Vk-versenyén öten (Decsi, Gémesi, Iliász, Szatmári, Szilágyi), St. Maur-ban, a női tőrözők hasonló viadalán hárman (Kreiss, Lupkovics, Mohamed) vetélkedhetnek a 64-es táblán

Férfi kardozóink Algírban kezdték meg a Világkupa-szezonjukat, egy nem túlzottan népes (133 induló), de annál erősebb (a világranglista első 20 helyezettjéből 19 Afrikába utazott) versennyel. A pénteki selejtezőnapon klasszisaink “természetesen” pihenhettek. A hat magyar indulóból hárman – Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád – kiemeltek voltak, Iliász Nikolász pedig a selejtezők után veretlen mérleggel, közvetlenül csatlakozott a társakhoz. Decsi Tamásnak ehhez még egy asszót kellett vívnia, melyet gond nélkül behúzott (a hongkongi Iam ellen 15:10-re). A fiatal Kossuth Bálint ugyanakkor kiesett, a 96 közé jutásért az orosz Jefimov állta az útját. 

A Párizs agglomerációjához tartozó St. Maur-ban a női tőrözők tán legnépesebb Vk-mezőnye (191 induló) lépett pástra, és neves hiányzója sem igen akadt a nagyon erős versenynek. A tíz magyar közül három nem “élte túl” a csoportkört, Kondricz Kata, Mesteri Viktória és Orosházi Csilla. Hetüknek ez sikerült, ugyanakkor a csoportmeccsek után közvetlenül senki sem jutott a főtáblára. A folytatás is igencsak vegyesen alakult. A 96 közé kerülésért újabb két vívónk, Pásztor Flóra és Zámbó-Gólya Fruzsina kapott ki, míg a főtáblára jutásért a másfél év nemzetközi szünet után visszatérő Hopka-Varga Gabriella és Szalai Szonja búcsúzott. A 64-be jutás, azaz a szombati folytatás végül a hazai rangsor jelenlegi első három helyezettjének, Kreiss Fanninak, Lupkovics Dórának és Mohamed Aidának sikerült. Ők a csoportból egyaránt 5/1-es indexszel léptek tovább, majd egyaránt ázsiai tőrözővel kerültek szembe (Fanninál és Aidánál még az ellenfél vezetékneve is azonos volt, Oh), és mindhárman biztosan győztek. 

Kreiss Fanni a főtábláról folytathatja szombaton – hét további magyar társához hasonlóan.

Szombaton tehát a két helyszínen nyolc versenyzőnkért szurkolhatunk, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Algír, 132 induló. A csoportmérkőzéseken: Szatmári András, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád kiemelt, Iliász Nikolász 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Decsi Tamás 4/2, Kossuth Bálint 2/3 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Kossuth-Jefimov (orosz) 11:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Decsi-Iam (hongkongi) 15:10.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szatmári-Ferjani (tunéziai), Szilágyi-Webb (brit), Gémesi-Iancu (román), Iliász-Decsi.

Női tőr egyéni Világkupa, St. Maur, 191 induló. A csoportmérkőzéseken: Mohamed Aida 5 győzelem/1 vereség, Kreiss Fanni 5/1, Lupkovics Dóra 5/1, Hopka-Varga Gabriella 4/2, Pásztor Flóra 4/2, Szalai Szonja 4/2, Zámbó-Gólya Fruzsina 2/4 (továbbjutottak), Kondricz Kata 2/4, Mesteri Viktória 2/4, Orosházi Csilla 0/6 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Hopka-Varga-Fihosy (brit) 15:6, Szalai-Cellerova (szlovák) 15:10, Mohamed-Liu (kanadai) 15:6, Pásztor-Calugareanu (román) 11:15, Gólya-Cipressa (olasz) 12:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Kreiss-Oh Ha (koreai) 15:11, Mohamed-Oh Hye (koreai) 15:7, Lupkovics-Azuma (japán) 15:3, Hopka-Varga-Martines Hauregi (orosz) 8:15, Szalai-Csen (kínai) 8:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Mohamed-Zagidullina (orosz), Lupkovics-Monaco (olasz), Kreiss-Lu (amerikai).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.