Két magyar hölgy a szöuli főtáblán

márc 30, 2018 | Archív

A kiemelt Márton Anna mellett Katona Renáta jutott a legjobb 64 közé a szöuli női kard Grand Prix-n. Folytatás vasárnap, szombaton a férfi selejtezőket rendezik a GP ázsiai állomásán.

Női kardvívásunk két, kimagasló alakja különböző okok miatt kihagyta a pénteki versenynapot a szöuli Grand Prix-versenyen. Az “idősebb”, a 23 esztendős Márton Anna a világranglista jelenlegi másodikjaként természetesen kiemeltként nézte végig az előcsatározásokat. Az alig 17 esztendős “udvarhölgy”, Pusztai Liza pedig athéni bravúros Vk-ezüstje után kihagyta az eseményt, lévén jövő szerdától péntekig három napon át lesz remélhetőleg főszereplő Veronában, a kadet és junior világbajnokságon, ahová optimális esetben kedden esett volna be Szöulból…

Katona Renáta (balra) a legjobb 64 között folytathatja vasárnap Szöulban.

Így aztán Panka a hazai ranglista harmadik és negyedik helyezettje kíséretében versenyzett az ázsiai GP-helyszínen. Közülük László Luca a csoportkörben kiesett, Katona Renáta viszont bejutott a főtáblára. A sikeres selejtezőt követően a francia Taillandier-t győzte le 15:10-re, így ott lesz a vasárnapi folytatásban, ahol Panka ismét a tőrözők klasszisával, a két fegyvernemessé fejlődő olasz Errigóval találkozik majd.. A szöuli viadal szombaton a férfi selejtezőkkel folytatódik. 

Eredmények. Női kard egyéni Grand Prix, Szöul, 134 induló. A csoportmérkőzésen: Márton Anna kiemelt, Katona Renáta 4 győzelem/2 vereség (továbbjutott), László Luca 1/5 (kiesett).

A legjobb 64 közé jutásért: Katona-Taillandier (francia) 15:10.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Márton-Errigo (olasz), Katona-Kormilicina (orosz).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események