Két újabb nagyszerű magyar érem a paralimpián

szept 14, 2016 | Archív

Osváth Richárd férfi tőrben megszerezte saját maga és a magyar vívóküldöttség második ezüstérmét, Krajnyák Zsuzsa pedig párbajtőr negyedik helyét javította bronzra a riói

Osváth Richárd férfi tőrben megszerezte saját maga és a magyar vívóküldöttség második ezüstérmét, Krajnyák Zsuzsa pedig párbajtőr negyedik helyét javította bronzra a riói paralimpián! Az egyéni versenyek utolsó napjának bravúros teljesítményét Hajmási Éva xedik, valamint a B kategóriában Dani Gyöngyi hatodik helye tette teljessé. Szívből gratulálunk, jöhetnek a csapatversenyek!

A riói paralimpia utolsó egyéni versenynapján a tőrözők szálltak harcba az érmekért, és a mezőnyben ott volt négy magyar versenyző is. A csoportmérkőzéseket valamennyien sikerrel vették, és ezzel máris a negyeddöntőbe jutottak. A folytatásban a B kategóriában Dani Gyöngyi nem bírt a későbbi aranyérmes kínai Zhouval, és ezzel a hatodik helyen zárt. Az A kategória negyeddöntőjében Hajmási Évi nagy csatában kapott ki hongkongi riválisától, így nyolcadik lett.

krajnyak-orom Fotók: Szalmás Péter

Krajnyák Zsuzsi viszont nemes bosszút állt a másik hongkongin, és ezzel az előző naphoz hasonlóan, a párbajtőr után tőrben is bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben az Évit legyőző Yu következett, és itt sajnos nem volt esélye a sikerre. A harmadik helyért azonban óriási bravúrt hajtott végre Zsuzsi! Nem sokkal azt követően, hogy súlyos vereséget szenvedett, egy nagyon nagy csörtében aratott győzelmet kínai riválisával szemben, és ezzel paralimpiai bronzérmet nyert, neki és mesterének, Feczer Viktornak egyaránt gratulálunk!

krajnyak-dobogo

A legnagyobb sikert Osváth Ricsi érte el. Miután két nappal korábban kardban ezüstérmet nyert, ezúttal is döntőbe jutott fő számában, tőrben! A csoportmeccsek után tükörsima negyeddöntős sikert aratott lengyel riválisával szemben, aztán az elődöntőben következett a nagy skalp, Beliczay Sándor és Szirmai Benedek tanítványa kínai ellenféllel (Sun) szemben aratott 15:10-es győzelmet. A döntőben aztán jött az újabb kínai (Ye), mert van belőlük elég… És Sun ellen még ránk sütött a nap, de Ye no-t mondott, megálljt parancsolt. Az ázsiai nagy csatában 15:8-ra győzött, Ricsi pedig ezzel fantasztikus teljesítménnyel, két ezüstéremmel zárta a paralimpiát. Neki, és mestereinek egyaránt gratulálunk! 

ricsi-eremmel-jo

Csütörtöktől a csapatversenyekkel folytatódnak a kerekesszékes vívóversenyek, a mieink a női párbajtőr- és tőrcsapatban lesznek jó eséllyel érdekeltek. 

Eredmények. Paralimpia, Rio de Janeiro.

osvath-benedek

Férfi tőr egyéni, A kategória. A csoportmérkőzéseken: Osváth Richárd 3 győzelem/2 vereség. 

Negyeddöntő: Osváth-Nalewajek (lengyel) 15:8.

Elődöntő: Osváth-Sun (kínai) 15:10.

Döntő: Osváth-Ye (kínai) 8:15.

Végeredmény: 1. Ye (kínai), 2. Osváth Richárd (edzők: Beliczay Sándor, Szirmai Benedek), 3. Sun (kínai).

Női tőr egyéni, A kategória. A csoportmérkőzéseken: Krajnyák Zsuzsa 3/2, Hajmási Éva 2/3.

Negyeddöntő: Krajnyák-Ng (hongkongi) 15:12, Hajmási-Yu (hongkongi) 11:15.

Elődöntő: Krajnyák-Yu (hogkongi) 2:15.

A 3. helyért: Krajnyák-Zhang (kínai) 15:12.

Végeredmény: 1. Rong (kínai), 2. Yu (hongkongi), 3. Krajnyák Zsuzsa (edző: Feczer Viktor), …8. Hajmási Éva.

Női tőr egyéni, B kategória. A csoportmérkőzéseken: Dani Gyöngyi 2/3.

Negyeddöntő: Dani-Zhou (kínai) 3:15.

Végeredmény: 1. Vio (olasz), 2. Zhou (kínai), 3. Yao (kínai), …6. Dani Gyöngyi.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események