Két ünnep között – edzés, edzés, edzés

dec 28, 2017 | Archív

Miközben sokan pihenéssel töltik a két ünnep közti évzáró napokat, sportágunkban teljes a nagyüzem. A Sportcsarnok szűknek bizonyul, valamennyi fegyvernem javában készül az év elejei feladatokra.

A bejglik falatozása korai véget ért sportágunkban. A kardozók, a férfi párbajtőrözők és a férfi tőrözők a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a női párbajtőrözők a BVSC-ben, a női tőrözők pedig a Törekvésben edzőtáboroznak a két ünnep között. 

A női párbajtőrözők a BVSC termében készülnek.

Mindez, persze, korántsem véletlen, elvégre január első hétvégéjén (!) valamennyi fegyvernem számára junior Világkupa-versenyt rendeznek (kardban Budapesten, párbajtőrben és tőrben Udinében), sőt, a következő víkenden már a felnőttek is bekapcsolódnak, női tőrben Katowicében lesz egyéni és csapat Vk. Ennek megfelelően – karácsony ide, szilveszter oda – teljes a nagyüzem a keretedzéseken.

"Sportcsarnoknyi" párbajtőröző korosztályos válogatottak, Eitner Kingával és Andrásfi Tiborral.

Eitner Kinga a junior férfi párbajtőrözők válogatott edzője elmondta, hogy ebben a fegyvernemben egyébként is megszokott a két ünnep közötti edzőtábor. “Korábban meghívásos edzéseket tartottunk ebben az időszakban, ezt fejlesztettük tovább Andrásfi Tibor kollégámmal. Együtt készül a teljes junior és kadet keret, valamint azok is meghívót kaptak a tréningekre, akik a szezon eddigi válogató versenyein jól szerepeltek. Összesen közel negyvenen vagyunk, és a vívó foglalkozásokat nagyszerűen kiegészíti, hogy Zala György, a felnőttek erőnléti edzője is alaposan megdolgoztatja a fiatalokat.” A fenti kistermet a kardozók, a lenti vívótermet a férfi tőrözők foglalják el ezekben a napokban, hölgy kollégáik pedig a Törekvésben készülnek – kiegészülve a felnőtt válogatottakkal.

A fenti vívótermet a férfi párbajtőrözők, …

“Január első hetében junior, egy héttel később pedig felnőtt Világkupát rendeznek, tehát nálunk a felnőttek sem kaptak pihenőt a két ünnep között. Délutánonként ők is ott vannak a Törekvésben, így a fegyvernem teljes élmezőnye együtt készül egészen harmincadikán estig. Aztán pedig a vállalkozó kedvűeknek az év utolsó napjára is jut verseny, Solti Antal mester hagyományos Szilveszter Kupája zárja az évet.” – nyilatkozta Kiss Tibor, a junior női tőrözők válogatott edzője. 

…a lentit a férfi tőrözők népesítik be.

Vívóinknak tehát 2018 versenyekkel kezdődik, nekünk pedig változatlan jövőre is az “útrvalónk”: hajrá, magyarok!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események