Két világbajnoki bronzérmes visszafogott nyilatkozata

ápr 7, 2016 | Archív

A bronzérem után sem felhőtlen az öröm, pedig a szomorkodásra semmi ok nincs! Két vb-harmadik helyezettünk, Bányai Zsombor és Siklósi Gergely, valamint Eitner Kinga válogatott edző

A bronzérem után sem felhőtlen az öröm, pedig a szomorkodásra semmi ok nincs! Két vb-harmadik helyezettünk, Bányai Zsombor és Siklósi Gergely, valamint Eitner Kinga válogatott edző beszél arról, miként is alakult ez a nap. Szerintünk nagyszerűen! Két bronzérmet, egy hatodik (Záhonyi Petra) és egy hetedik helyezést (Bakos Bálint) hozott. Még egyszer gratulálunk!

geri zsomb egy A dobogón már futotta mosolyra is két világbajnoki bronzérmesünknek.

Bányai Zsombor, az egyik világbajnoki bronzérmes: “Holnap majd örülök annak, hogy második egyéni érmemet is megszereztem a junior világbajnokságokon, de most felemás érzéseim vannak. Napközben voltak nehéz meccseim, de úgy éreztem, hogy rendben vagyok, kézben tartom az asszókat, még akkor is, ha szorosakat vívtam. Az elődöntőben aztán talán fejben nem voltam ott igazán, talán kapkodtam kicsit, a meccs vége óta azon gondolkodom, mit kellett volna másként csinálnom. Reggel elfogadtam volna ezt a bronzérmet, most kicsit bosszankodom, hogy így alakult.”

banya baki siki A három muskétás, Zsombor, Bálint és Gergely.

Siklósi Gergely, a másik világbajnoki bronzérmes: “Maximalista és optimista vagyok. Tehát nem örülök tiszta szívből ennek a bronznak, és nagyon bízom abban, hogy csapatban fényesítjük majd ezt az érmet. Egyébként úgy éreztem, hogy napközben egyre jobb formába lendülök, és amikor a negyeddöntőben simán nyertem, akkor sajnáltam, hogy nem folytatódik rögtön a verseny. Meg annak sem örültem, hogy a kellemetlen orosszal kerültem szembe, valahogy nem fekszik nekem a stílusa, sajnos, most sem sikerült legyőzöm, igaz, másnak sem… Persze összességében az Eb-arany után a vb-bronzzal nagyon elégedett vagyok.”

mesteres jo Mesterek és tanítványok: Halla Péter, Zsombi, Geri, Eitner Kinga. Szalay Gyöngyi otthonról izgult.

Eitner Kinga, a juniorok válogatott edzője: “A folyamat tovább él, harmadik éve nyerünk érmet junior férfi párbajtőr egyéniben Európa- és világbajnokságon egyaránt, és bízom abban, hogy csapatban sem lesz mindez másként… Teljesen nyilvánvaló, hogy a szakág nagyszerűen teljesített a két bronzéremmel és a hetedik helyezéssel, ugyanakkor talán érthető, hogy nem sokkal a két elődöntős vereség után maradéktalanul boldogan nem tudok nyilatkozni. Kijelenthetem, hogy sem Geri, sem Zsombor nem vívott kimagaslóan a nap során. Ugyanakkor ha az elmúlt egy hónapot tekintem, és az újvidéki junior Eb-n, majd a budapesti felnőtt WestEnd Grand Prix-n, végül pedig a mostani vb-n nyújtott teljesítményt elemezzük, akkor rendkívül magas és értékes átlagteljesítményról beszélhetünk mindkettejük esetében. Gratulálok nekik és mestereiknek egyaránt!”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események