Ketten maradtak a hölgyek

márc 25, 2017 | Archív

Kiemelt olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese mellett egyedül Mihály Kata jutott a legjobb 64 közé a budapesti női párbajtőr WestEnd Grand Prix-n. Folytatás a MOM Sportban vasárnap reggel

Kiemelt olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese mellett egyedül Mihály Kata jutott a legjobb 64 közé a budapesti női párbajtőr WestEnd Grand Prix-n. Folytatás a MOM Sportban vasárnap reggel fél kilenctől, amikor együtt rendezik a férfiak és a hölgyek 64-es főtábláját, illetve este héttől a négyes döntőket.

Húsz, pontosabban 19 magyar vágott neki szombat reggel fél 10-kor a WestEnd női Grand Prix-nak, és végül egyetlenegy távozhatott igazán elégedetten… Kezdjük a sort a huszadik magyarral, illetve, hogy ismét helyesbítsünk: az elsővel. A riói olimpiai aranyérmes Szász-Kovács Emese ugyanis kiemeltként természetesen “alanyi jogon” került a főtáblára, neki nem kellett selejteznie. A másik 19 magyarnak viszont igen, és már a csoportkör sem hozott nagy sikert, elvégre tízen a forduló után búcsúztak. 

Szász-Kovács Emese „helyszíni tréninggel” készült a MOM Sportban a vasárnapi főtáblára.

Legjobban a debreceni Mihály Kata szerepelt, aki 5 győzelemmel és 1 vereséggel lépett tovább, neki egyetlen további meccset kellett nyernie a főtáblára jutásért. A sorsolás folytán pedig éppen egy másik magyarral, Várnai Viviennel került szembe. Mihály Kata 15:10-re nyert, és ezzel Emese mellé lépett. Másnak ugyanez nem sikerült. Dicséretet még Gnám Tamara érdemel, aki 17 évesen, kadetként majdnem eljutott idáig, a 96 között 15:12-re kapott ki a német Christmanntól. A szombati utolsó akadályon bukott el a válogatott Budai Dorina is, ráadásul egyetlen tussal, a hosszabbításban szenvedett 9:8-as vereséget a kínai Vangtól. 

Mihály Kata (jobbra) Várnai Vivit győzte le a főtáblára jutásért… …és utána nyilatkozott az m4-nek.

Az előcsatározásokat ezzel “6:2-re a fiúk nyerték”, elvégre ők hatan jutottak a 64 közé – ezúttal az erősebb nem volt az erősebb. Holnap reggel 8.30-tól a férfiak kezdik a 64-es táblát a MOM Sportban. Olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese 10 órakor lép pástra először, a négyes döntők pedig este 7-kor kezdődnek. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Grand Prix, Sákovics József emlékverseny, Budapest, MOM Sport, 198 induló. A csoportmérkőzéseken: Szász Emese kiemelt, Mihály Kata 5 győzelem/1 vereség, Petri Renáta 4/2, Budai Dorina 4/2, Várnai Vivien 3/3, Ladányi Nelli 3/3, Gnám Tamara 3/3, Kolczonay Anna 3/3, Siklósi Enikő 3/3, Bohus Réka 3/3 (továbbjutottak), Nagy Kinga 2/4, Szabó Laura 2/4, Kun Anna 2/4, Honti-Kiss Dominika 2/4, Egerszegi Alexandra 2/4, Kardos Edina 2/4, Klára Zsuzsa 0/6, Vértesi Lili 0/6, Kazár Dóra 0/6, Dékány Kinga 0/6 (kiestek).    

A legjobb 96 közé jutásért: Várnai-Weitbrecht (német) 15:7, Budai-Tesserin (olasz) 15:9, Gnám-Qin (kínai) 15:10, Bohus-Nelip (lengyel) 10:15, Siklósi-Andrjusina (orosz) 13:15, Ladányi-Kiskapusi (spanyol) 10:15, Petri-Büch (svájci) 4:15, Kolczonay-Vacinova (cseh).

A legjobb 64 közé jutásért: Mihály-Várnai 15:10, Gnám-Christmann (német) 12:15, Budai-Vang (kínai) 8:9.

Vasárnap a legjobb 64 között: Szász-Kovács-Brunner (svájci), Mihály-Ndolo (német).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események