Kettős magyar siker Legnanóban!

nov 18, 2017 | Archív

Óriási magyar siker született a legnanói férfi párbajtőr Vk-n. A nagy mezőnyben magyar házidöntő volt, melyet Rédli András nyert meg Berta Dani ellen. A női kard Vk-n Márton Anna ötödik lett.

Kettős magyar siker Legnanóban!

Fantasztikus magyar siker született a legnanói férfi párbajtőr Világkupán. A hatalmas mezőnyben magyar házidöntő volt, melyet Rédli András nyert meg Berta Dani ellen. A St. Niklaas-i női kard Vk-n Márton Anna ötödik lett.

November közepéig kellett várni a 2017/18-as szezon első nagy magyar felnőtt vívó Világkupa-sikerére. A legnanói férfi párbajtőr Világkupán ugyanis a közel háromszáz indulós, bivalyerős viadalon magyar házidöntőt rendeztek! De kezdjük az elején! A kilenc magyarból három jutott be a szombati, 64-es főtáblára. A minősíthetetlennek mondható on line tájékoztatás (ez igaz a belgiumi női kard Vk-ra is) alapján csak jelentős késéssel tájékozódhattunk a történtekről, ám annál jobban örültünk, amikor megtudtuk, hogy az olimpiai csapat és világbajnoki egyéni bronzérmes Rédli András, valamint a fiatal Berta Dániel bejutott a legjobb nyolc közé. (Koch Máté a 32 között búcsúzott.) Dani ráadásul úgy, hogy az olimpiai bajnok koreai Parkot is megverte. A folytatás még jobban alakult! Mindkét magyar klasszisokat győzött le. Bandi a csapatban olimpiai bajnok francia Jerent-nél, Dani a kétszeres egyéni világbajnok (legutóbb éppen idén nyáron nyert) olasz Pizzónál bizonyult jobbnak. 

Rédli András karrierje második Világkupa-versenyén nyert aranyérmet, gratulálunk!

A késő délutáni elődöntőben folytatódott a sorozat. Dani – Dancsházy-Nagy Tamás tanítványa – a svájci sztárt, Heinzert győzte le nagyon magabiztosan 15:7-re, míg Bandi – Udvarhelyi Gábor tanítványa – hosszabbításban, egy tussal bizonyult jobbnak a kazah Kurbanovnál. Így aztán a döntőre nem jutott izgulnivaló, végül Bandi nyerte meg élete második Vk-versenyét, nyolc évvel az első, heidenheimit követően. 

Magyar sztárduett: Berta Dani és Rédli Bandi.

Belgiumban a női kardozók léptek pástra St. Niklaas-ban Világkupa-versenyen. A világranglistát vezető Márton Panka ismét szépen teljesített, az ötödik helyen zárt az ugyancsak nagyon erős versenyen. A legjobb nyolc közé egyedüli magyarként jutott be, azonban a negyeddöntőben a világklasszis Harlan ezúttal jobbnak bizonyult. Az ukrán egyéni világbajnok 15:5-re verte Pankát, majd hasonló magabiztossággal nyerte meg a versenyt. A többiekről: László Luca a 32 között, Pusztai Liza és Záhonyi Petra a 64 között búcsúzott. 

Vasárnap mindkét helyszínen a csapatverseny következik, továbbra is hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr Világkupa, Legnano, 275 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Rédli-T. Tulen (holland) 14:13, Koch-Minobe (japán) 15:14, Berta-Limardo Gascon (venezuelai) 15:14.

A legjobb 16 közé jutásért: Rédli-Bellmann (német) 15:10, Berta-Rein (német) 15:12, Koch-Cuomo (olasz) 9:15.

Nyolcaddöntő: Rédli-Pitra (cseh) 15:12, Berta-Park S. 14:11.

Negyeddöntő: Rédli-Jerent (francia) 15:10, Berta-Pizzo (olasz) 15:13.

Elődöntő: Rédli-Kurbanov (kazah) 13:12, Berta-Heinzer (svájci) 15:7.

Döntő: Rédli-Berta 15:6.

Végeredmény: 1. Rédli András (edző: Udvarhelyi Gábor, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 2. Berta Dániel (edző és válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 3. és , …31. Koch Máté, …70. Peterdi András, …85. Siklósi Gergely, …117. Bakos Bálint, …134. Szényi Péter, …167. Esztergályos Patrik, …192. Bányai Zsombor.

Női kard Világkupa, St. Niklaas, 165 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Eifler (német) 15:6, László-Emura (japán) 15:14, Pusztai-Csoj (koreai) 7:15, Záhonyi-Gregorio (olasz) 3:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Wozniak (amerikai) 15:4, László-Tamura (japán) 13:15.

Nyolcaddöntő: Márton-Basta (orosz) 15:14.

Negyeddöntő: Márton-Harlan (ukrán) 5:15.

Végeredmény: 1. Harlan (ukrán), 2. Gregorio (olasz), 3. Jegorjan (orosz) és Vecchi (olasz), 5. Márton Anna (edző és válogatott edző: Gárdos Gábor), …30. László Luca, …39. Pusztai Liza, …62. Záhonyi Petra, …85. Katona Renáta, …96. Mikulik Júlia, …114. Kern Bianka, …117. Garam Nóra, …121. Nagy Valentina, …124. Kelecsényi Mirabella, …127. Bérczy Dorottya, …150. Koós Gréta.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM