Kezdődik a kadet és junior Európa-bajnokság!

febr 27, 2017 | Archív

A kadet férfi tőrözők és női kardozók egyéni versenyével kedden kezdődik Plovdivban a kadet és junior Európa-bajnokság. A tíz napon át tartó eseményen teljes létszámú magyar

A kadet férfi tőrözők és női kardozók egyéni versenyével kedden kezdődik Plovdivban a kadet és junior Európa-bajnokság. A tíz napon át tartó eseményen teljes létszámú magyar versenyzői küldöttség vesz részt, és ha hasonlóan sikeres lesz a csapat, mint az elmúlt esztendőkben, akkor bizonyosan elégedetten térnek majd haza tehetséges fiatajaink.

A kadet és junior Eb-n szereplő magyar válogatott támogatója a Volánbusz Zrt.

Hosszú távú plovdivi tartózkodásra rendezkedhetnek be kadet és junior legjobbjaink ezekben a napokban-hetekben. Az Európai, illetve a Nemzetközi Vívó Szövetség ugyanis egyaránt a Szófiától 200 kilométerre fekvő bolgár városnak ítélte az ezévi kadet és junior Eb-t, illetve vb-t. Fanyaloghatnánk, mondván, micsoda dolog ez, de azért egy-két dolgot gyorsan tegyünk hozzá. Egyfelől azt, hogy bizony a tíz, illetve a vb esetében 11 napos versenysorozat rendezéséért nem kapkodnak a tagországok. Másrészt Plovdiv szervezőként már többször bizonyított – legutóbb a három esztendővel ezelőtti kadet és junior vb-n. A csarnok megfelelő méretű, a helyi vásárcsarnok pavilonjai ha felnőtt vb-re nem is alkalmasak, de korosztályosra teljes mértékben. Szálláshelyek bőven akadnak a környéken, és az sem elhanyagolható tény, hogy az árak sem verdesik az egeket – nem úgy, mint például tavaly, a franciaországi, közelebbről bourges-i kadet és junior vb esetében. 

A helyszín tehát Plovdiv, ahová vasárnap este meg is érkezett a kadetok küldöttsége a Volánbusz gépjárművével. A hétfői akkreditálás, hitelesítés – azaz a szokásos program – után pedig kedden kezdődik az Európa-bajnokság. Általánosságban elmondható, hogy az már régesrég eldőlt, hogy a kadetok nemzetközi versenyeztetése végleges csatát nyert. Az évközi létszámok is hatalmasak, most pedig 41 ország 525 tizenhét éven aluli vívója nevezett az eseményre.

Valamit az esélyeinkről. Elöljáróban: ebben a korosztályban jóslásra vállakozni lehet, ám nemigen érdemes… Tegyük hozzá, mind a tavalyi kadet Eb, mind a szezonbéli európai körversenyek nagyszerűen sikerültek magyar szempontból. Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy a férfi tőrt leszámítva valamennyi fegyvernemben dobogóra állhatnak a mieink, tán azt a négy versenyzőt emelnénk ki személy szerint, akik gyakorlatilag Plovdivba költözhetnek április közepéig, ugyanis kadetban és juniorban is kiharcolták az Eb- és vb-részvételt. A női kardozó Pusztai Liza és Nagy Valentina, valamint a női párbajtőröző Muhari Eszter és Gnám Tamara mindkét korosztályban remekelt. A junioroknál tán valamivel kisebbek az esélyeink. Itt elsősorban férfi párbajtőrben, valamint női kardban és női tőrben akadnak éremreményeink, de ez még majdnem egy héttel odébb van…

Rajt kedden reggel a kadet férfi tőrözők, majd délben a kadet női kardozók versenyével. Utóbbiban tavaly arany-, ezüst- és bronzérem volt a termés. Íme, a követendő példa… Hajrá, magyarok!

A plovdivi kadet és junior Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott. Juniorok. Férfi párbajtőr: Siklósi Gergely (Honvéd), Koch Máté (Vasas), Andrásfi Tibor (BVSC), Nagy Dávid (Vasas, egyéni), Esztergályos Patrik (Tata, csapat).

Női párbajtőr: Muhari Eszter (MTK), Gnám Tamara (Tatabánya), Kardos Edina (Vasas), Nagy Kinga (Diósgyőr). 

Férfi tőr: Mendrey Tamás (UTE), Mészáros Tamás (UTE), Bellovicz Gábor (Honvéd), Frúhauf Benjámin (MTK). 

Női tőr: Kondricz Kata (Honvéd), Tóth Janka (Törekvés), Pásztor Flóra (Törekvés), Kókai Csilla (MTK).

Férfi kard: Galgóczy Tamás (BVSC), Szlama Vilmos (Szigetszentmiklós), Nagy Martin (BVSC), Morvai Ákos (Gödöllő).

Női kard: Pusztai Liza (BVSC), Záhonyi Petra (Kárpáti), Nagy Valentina (BVSC), Bérczy Dorottya (BVSC).

Kadetok. Férfi párbajtőr: Hosszú Dániel (Honvéd), Majnik Roland (BVSC), Csere Bence (Balaton), Szakmáry Nándor (Veresegyház). 

Női párbajtőr: Muhari Eszter (MTK), Gnám Tamara (Tatabánya), Petri Renáta (AVA Békéscsaba), Kazár Dóra (AVA Békéscsaba).

Férfi tőr: Nedeljkovic Mateja (UTE), Szemes Gergő (Kunszentmiklós), Beke Vince (Törekvés), Maior Mátyás (Törekvés).

Női tőr: Hajas Nóra (Törekvés), Pölcz Anna (MTK), Hanzl Lilla (MTK), Tomka Ivett (MTK).

Férfi kard: Kaiser Balázs (UTE), Baaken Mátyás (KVSE), Fröhlich Bálint (BVSC), Milassin Mór (Nagykanizsa).

Női kard: Pusztai Liza (BVSC), Nagy Valentina (BVSC), Marton Dóra (Szigetszentmiklós), Koós Gréta (Kárpáti).

 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM