Kezdődik a kerekesszékes vb

nov 6, 2017 | Archív

Rómában rendezik keddtől a hét végéig a kerekesszékes világbajnokságot. Tizenkét vívónk 16 versenyszámban indul, többen is érmes esélyekkel. A verseny honlapunkon követhető, hajrá, magyarok!

Legjobb kerekesszékes vívóink az év legfontosabb versenyére, a római világbajnokságra készülnek. A kedden kezdődő viadalon 12 tagú küldöttség vesz részt, 16 versenyszámban. A sportág szokásainak és a jövő ősszel kezdődő tokiói paralimpiai kvalifikációs szabályoknak megfelelően, szinte mindenki két fegyvernemben indul majd. Érmeket egyéniben elsősorban a Rióban dobogós Dani Gyöngyi,
Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva és Osváth Richárd, valamint Veres Amarilla nyerhet, hozzájuk csatlakozhat a szépen fejlődő Tarjányi István. Éremesélyes még a női tőr- és párbajtőrcsapatunk, valamint a szezon során remek teljesítményt nyújtó férfi kardcsapat is szerezhet meglepetést. A versenyzők Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány szerint megfelelően felkészültek az olaszországi viadalra, amelynek honlapjáról elérhetőek a verseny részletei és időrendje.

http://www.worldfencing2017.it/en/schedule.htm

Élő eredménykövetés:

http://www.wheelchairfencing.live/en/competition/109-2017/tournament/

A csapat tagjai: Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Veres Amarilla, Fóris Erika, Dani Gyöngyi, Osváth Richárd, Mató Gyula, Horváth Gábor, Zsolnai Sándor, Göttlinger Dániel, Tarjányi István, Gergely István (versenyzők), Nemcsik Zsolt (szövetségi kapitány), Beliczay Sándor, Feczer Viktor, Erdei Péter, Pákey Béla (edzők), Papp Gábor (masszőr).

A versenyen részt vesz még magyar részről Szekeres Pál, a nemzetközi szövetség, az IWAS FEC elnöke, Tamás Henriette, az MVSZ főtitkára, ezúttal versenybíróként, Nagy József pedig a bírák bizottsága vezetőjeként. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események