Kezdünk!

szept 15, 2017 | Archív

A hét végén rajtol a 2017/18-as vívószezon! Szombaton debütál a Magyar Kupa a kadet korosztályban, négy fegyvernemben 270 indulóval, három helyszínen pedig junior VK-t rendeznek, hajrá, magyarok!

Lassan megszokjuk, hogy csupán lélegzetvételnyi pihenő jut két szezon között. Ez erre az évre olyannyira igaz, hogy a hivatalos szezonzárónak tekinthető Universiade alig két hete ért véget Tajpejban, szombaton és vasárnap pedig máris benépesülnek a pástok. Kezdjük a lajstromot ezúttal a hazai eseménnyel, ami akár sportágtörténetinek is mondható! Szombaton és vasárnap ugyanis debütál a Magyar Kupa!

A vívásban először induló, kadetban és juniorban három fordulós sorozat első állomását rendezzük a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Szombaton a fiatalabbak lépnek pástra, és négy fegyvernemben (férfi és női párbajtőr, illetve kard) 270-en versenyeznek majd! A létszám hatalmas, akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy a Magyar Kupa máris “nyert ügynek” tekinthető. Legtöbben természetesen férfi párbajtőrben rajtolnak, a nevezések lezártával 111-en jelentkeztek, ami hazai “korosztályos Gunness-rekordnak” tekinthető. A versenyek 10 órakor kezdődnek, és a sportcsarnok valamennyi pástja benépesül majd. Vasárnap a juniorok következnek, de csak párbajtőrben. Nos, itt is lesznek 185-en, úgyhogy a mennyiség, és a fegyvernem hagyományait ismerve a minőség egyaránt garantált lesz. 

Rajtol a nemzetközi szezon is! A “központ” ezúttal London lesz, ahol a junior tőrözők lépnek pástra Világkupa-versenyen. Magyar szempontból a férfiaknál válogatónak számít az esemény, így itt a maximális létszámmal indulnak a mieink, a hölgyeknél a ranglistaelsőként rajtoló Tóth Janka ruccant ki a szigetországba. Pástra lép női kardozó üdvöskénk, Pusztai Liza is. 16 éves kadet világbajnokunk, junior vb- és felnőtt Eb-érmesünk amerikai meghívásra edzőtáborozott a tengerentúlon, és az utat a Costa Rica-i junior Vk-versennyel zárja. Ritkaság: ő lesz a viadal egyetlen európai indulója. A férfi kardozók is kezdenek, méghozzá Teheránban, magyar részről Nagy Martin gyűjthet junior Világkupa-pontokat.

Úgyhogy: rajt három kontinensen, négy helyszínen, debütáló, mammutmezőnyös Magyar Kupával. Hajrá, magyarok, hajrá magyar vívás 2017/18-ban is! 

(Kövessétek a versenyeket az eseménynaptár, illetve az on line közvetítések segítségével!)

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események