Kicsit boldog nyilatkozatok Geritől és mesterétől

ápr 7, 2017 | Archív

Egy arany, két ezüst, három bronz. Siklósi Gergő világbajnoki bronzérmével már hatra nőtt az érmeink száma. A mai nap két főszereplője, a már említett duplázó, és mestere,

Egy arany, két ezüst, három bronz. Siklósi Gergő világbajnoki bronzérmével már hatra nőtt az érmeink száma. A mai nap két főszereplője, a már említett duplázó, és mestere, Dancsházy-Nagy Tamás lentebb nem nyilatkozik maradéktalanul boldogan, pedig tehetné… Persze, a másnap ebben az esetben mindig szebb, de mi most is szívből gratulálunk!

Siklósi Gergely, a kétszeres egyéni junior világbajnoki bronzérmes: “Természetesen örülök, de azért olyan nagyon nem. Tavaly is világbajnoki bronzot nyertem, és úgy jöttem ki ide, hogy ezúttal nem harmadik szeretnék lenni. Ugyanakkor azért úgy érzem, hogy az első asszóm után kifejezetten jól ment a vívás, élveztem a versenyzést. Az orosz srácnak napja volt, világbajnok lett a semmiből, én meg kétszeres bronzérmes lettem. Azért abban őszintén hiszek, hogy nyerek, nyerünk mi itt ennél fényesebb érmet is majd csapatban… De hadd fejezzem be azzal, amivel kezdtem: örülök ennek az éremnek, eredményes napot zártam!”

Dancsházy-Nagy Tamás, Geri mestere: “Mindenképpen örülök a bronzéremnek, mégha nem is felhőtlenül. Természetesen az elvesztett mérkőzés miatt vegyesek az érzelmeim. Kiemelkedően és kiegyensúlyozottan vívott Gergő az egész nap során. Vezetőedzőként pedig feltétlenül azzal folytatnám, hogy Andrásfi Tibi hetedik helyezése is nagyon értékes, ráadásul a két magyar igen magas színvonalú asszót vívott egymással. Az elődöntő elején elhúzott az ellenfél, de sikerült visszajönni Gerinek a meccsbe. Felnőtt színvonalú asszó volt, az utolsó tusnál az elképzelés stimmelt, de talán a kelleténél valamivel korábban hajtotta végre az akciót. Összességében azonban bátran kijelenthető, hogy nagyon szép sikernek számít ez a bronzérem!”

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM