Kijelölte az elnökség az Európa-bajnoki csapatot

máj 24, 2016 | Archív

A Magyar Vívó Szövetség keddi elnökségi ülésén a testület kijelölte a június 20-25-i, toruni (Lengyelország) felnőtt Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatottat. A lista

A Magyar Vívó Szövetség keddi elnökségi ülésén a testület kijelölte a június 20-25-i, toruni (Lengyelország) felnőtt Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatottat. A lista különösebb szenzációt nem tartalmaz, természetesen valamennyi riói indulónk ott lesz a kontinenstornán. 

Az olimpia előtti utolsó nagy világversenyt sportágunkban pontosan egy hónap múlva rendezik a Varsótól 250 kilométerre, északra fekvő városban, Torunban. Az Európa-bajnokság az olimpia évében kétszeresen is különlegesnek számít sportágunkban. Egyrészt azoknak az országoknak, versenyzőknek, amelyek, illetve akik kvalifikálták magukat Rióra, ez az utolsó nagy erőfelmérő, ráadásul az eredmény beszámít az olimpia előtti világranglistába, tehát módosítja a nagy esemény sorsolását. Másrészt azoknak, akik ilyen vagy olyan okok miatt nem lehetnek ott Brazíliában, ez az esemény jelenti az esztendő legrangosabb viadalát. 

A szövetség kedd délutáni elnökségi ülésén a testület egyhangúlag szavazta meg az Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány által leadott listát, amelyen tíz egyesület 24 versenyzője szerepel. Legtöbb vívóval, szám szerint héttel a Budapesti Honvéd képviselteti magát.

A magyar válogatott összeállítása a június 20-25. közötti, toruni Európa-bajnokságon. Férfi párbajtőr: Boczkó Gábor (Honvéd), Imre Géza (Honvéd), Rédli András (Balaton), Somfai Péter (Honvéd). Férfi kard: Decsi Tamás (KVSE), Iliász Nikolász (Vasas), Szatmári András (Vasas), Szilágyi Áron (Vasas). Férfi tőr: Balogh Boldizsár (UTE), Dósa Dániel (Törekvés), Mátyás Bálint (Törekvés), Németh András (Honvéd).

Női párbajtőr: Budai Dorina (Honvéd), Kun Anna (Tata), Révész Julianna (BVSC), Szász Emese (Vasas). Női kard: Garam Nóra (MTK), László Luca (UTE), Márton Anna (MTK), Záhonyi Petra (Kárpáti). Női tőr: Knapek Edina (Honvéd), Kreiss Fanni (UTE), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (UTE). 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM