Kijelölte az elnökség az olimpiai és a felnőtt vb-csapatokat

márc 29, 2016 | Archív

A Magyar Vívó Szövetség keddi elnökségi ülésén kijelölte a riói olimpián induló férfi párbajtőrcsapatot, valamint módosította az azt megelőző, április végi, ugyancsak riói

A Magyar Vívó Szövetség keddi elnökségi ülésén kijelölte a riói olimpián induló férfi párbajtőrcsapatot, valamint módosította az azt megelőző, április végi, ugyancsak riói rendezésű csapat világbajnokságon részt vevő női tőrválogatott összetételét. Az olimpián Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Somfai Péter vesz részt, utóbbi tartalékként. 

Rio de Janeiro volt a központi téma a Magyar Vívó Szövetség keddi elnökségi ülésén. Elsőként egy cseréről kellett döntenie az elnökségnek. Mint ismeretes, az olimpiát megelőzően ugyancsak Rióban lesz annak a két fegyvernemnek a csapatversenye, melyben a 2016-os ötkarikás játékokon nem osztanak érmeket. Ezúttal nagy bánatunkra a férfi kard és a női tőr fegyvernemek a rendszer kárvallottjai. A vb-n induló válogatottakat az előző ülésen kijelölte a testület, honlapunk természetesen közölte azokat. (Férfi kard: Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Iliász Nikolász. Női tőr: Mohamed Aida, Knapek Edina, Hopka-Varga Gabriella, Kreiss Fanni.)

Csakhogy a hölgyeknél Knapek Edina hosszan tartó könyöksérüléséből továbbra sem épült fel teljesen, és tekintettel arra, hogy májustól folytatódnak az olimpiai kvalifikációs versenyek, ezért csak az áprilisi időszakban tud regenerálódni, százszázalékosan felépülni sérüléséből. A riói csapat vb-n ezen ok miatt nem vesz részt, helyére az elnökség az ugyancsak honvédos Lupkovics Dórát jelölte. 

Természetesen legtovább az olimpiai válogatott kijelölése tartott. Tudni kell azt, hogy a nagy sikerrel végigvívott olimpiai kvalifikáció után egyedül a férfi párbajtőrben van lehetőség arra, hogy a nemzeti szövetségek kijelöljék az egyéni és csapatindulókat. A többi fegyvernemben erre nincs mód, egyéni, névre szóló kvalifikációt szereztek a mieink. Férfi kardban Szilágyi Áron és Decsi Tamás, női tőrben Mohamed Aida és Knapek Edina, női párbajtőrben Szász Emese, női kardban Márton Anna szerzett riói repülőjegyet.  

Párbajtőrben az nem lehetett kérdés, hogy a hazai ranglistaelső Boczkó Gábor és az aktuális egyéni világbajnok Imre Géza biztos induló. Ugyanakkor a honi ranglistán Somfai Péter végzett a második helyen, megelőzve a negyedik Rédli Andrást, aki viszont a szezon csapatversenyein, kifejezetten a sorsdöntő vancouverin kulcsszerepet játszott a kvalifikáció kiharcolásában. Nem is vita, hanem hosszas beszélgetés előzte meg a döntést, végül helyben hagyta Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány javaslatát, mely alapján Rédli András indulhat egyéniben és csapatban az olimpán. Somfai Péter csapatban tartalékként vehet részt a riói versenyen. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.