Kijelölték a kadet és junior Eb-n szereplő válogatottat

febr 21, 2017 | Archív

A Magyar Vívó Szövetség kedd délutáni elnökségi ülésén kijelölték a plovdivi Európa-bajnokságon induló magyar válogatottat. A csapatba tizennyolc egyesület delegált résztvevőt,

A Magyar Vívó Szövetség kedd délutáni elnökségi ülésén kijelölték a plovdivi Európa-bajnokságon induló magyar válogatottat. A csapatba tizennyolc egyesület delegált résztvevőt, és ebből tíz vidéki! Az Eb-t február 28. és március 9. között rendezik meg a bolgár városban. A tavalyi, újvidéki Európa-bajnokságon öt aranyérmet szereztek fiatal vívóink, és reményeink szerint most sem adják majd alább.

Az ülésen emellett Pézsa Tibor mesteredzőt kinevezték kard szakágvezetőnek, és döntöttek a fegyvernemi bizottságok személyi összetételéről.   

A plovdivi kadet és junior Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott. Juniorok. Férfi párbajtőr: Siklósi Gergely (Honvéd), Koch Máté (Vasas), Andrásfi Tibor (BVSC), Nagy Dávid (Vasas, egyéni), Esztergályos Patrik (Tata, csapat).

Női párbajtőr: Muhari Eszter (MTK), Gnám Tamara (Tatabánya), Kardos Edina (Vasas), Nagy Kinga (Diósgyőr). 

Férfi tőr: Mendrey Tamás (UTE), Mészáros Tamás (UTE), Bellovicz Gábor (Honvéd), Frűhauf Benjámin (MTK). 

Női tőr: Kondricz Kata (Honvéd), Tóth Janka (Törekvés), Pásztor Flóra (Törekvés), Kókai Csilla (MTK).

Férfi kard: Galgóczy Tamás (BVSC), Szlama Vilmos (Szigetszentmiklós), Nagy Martin (BVSC), Morvai Ákos (Gödöllő).

Női kard: Pusztai Liza (BVSC), Záhonyi Petra (Kárpáti), Nagy Valentina (BVSC), Bérczy Dorottya (BVSC).

Kadetok. Férfi párbajtőr: Hosszú Dániel (Honvéd), Majnik Roland (BVSC), Csere Bence (Balaton), Szakmáry Nándor (Veresegyház). 

Női párbajtőr: Muhari Eszter (MTK), Gnám Tamara (Tatabánya), Petri Renáta (AVA Békéscsaba), Kazár Dóra (AVA Békéscsaba).

Férfi tőr: Nedeljkovic Mateja (UTE), Szemes Gergő (Kunszentmiklós), Beke Vince (Törekvés), Maior Mátyás (Törekvés).

Női tőr: Hajas Nóra (Törekvés), Pölcz Anna (MTK), Hanzl Lilla (MTK), Tomka Ivett (MTK).

Férfi kard: Kaiser Balázs (UTE), Baaken Mátyás (KVSE), Fröhlich Bálint (BVSC), Milassin Mór (Nagykanizsa).

Női kard: Pusztai Liza (BVSC), Nagy Valentina (BVSC), Marton Dóra (Szigetszentmiklós), Koós Gréta (Kárpáti).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események