Kijelölték a kadet és junior Eb-re utazó csapatot

febr 18, 2016 | Archív

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén kijelölte a február 29. és március 9. közötti, újvidéki kadet és junior Európa-bajnokságra utazó válogatott keretet. A

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén kijelölte a február 29. és március 9. közötti, újvidéki kadet és junior Európa-bajnokságra utazó válogatott keretet. A fiatalok rendkívül sikeres szezont tudnak a hátuk mögött, és a remények szerint az Eb-ről is érmekkel térnek majd haza. 

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége egyhangú szavazással fogadta el Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány előterjesztését a kadet és junior Európa-bajnokságra, amelyet február 29. és március 9. között rendeznek Újvidéken. A 2015/16-os szezon eddigi junior Világkupaversenyei és kadet európai körversenyei egyaránt nagyszerűen sikerültek, így remélhető, hogy az utóbbi két évhez hasonlóan ezúttal is érmekkel térhet majd haza a magyar küldöttség. Udvarhelyi Gábor örömtelinek tartotta, hogy valamennyi fegyvernemben és korosztályban a ranglista első négy helyezettjét jelölték a vezetőedzők, azaz mindenki a páston vívta ki magának a részvételt. Érdekesség, hogy 19 újoncot avat a válogatott, és négy olyan vívó van, aki mindkét korosztályban kiharcolta a részvételt. Hogy a magyar vívás egyre szélesebb alapokon nyugszik, azt tökéletesen példázza, hogy 18 egyesület ad versenyzőt a csapatba, és ebből tíz vidéki! Legtöbb vívóval, kilenccel az UTE képviselteti magát. Az Európa-bajnokságon hat fegyvernemben, egyéniben és csapatban avatnak bajnokot, összesen 24 számban osztanak érmeket.

A magyar válogatott kerete az újvidéki Európa-bajnokságon (február 29-március 9.). Juniorok. Férfi párbajtőr: Bányai Zsombor (Vasas), Esztergályos Patrik (Tata), Siklósi Gergely (Tapolca), Bakos Bálint (Szombathely). Férfi tőr: Mészáros Tamás (UTE), Dósa Dániel (Törekvés), Balogh Boldizsár (UTE), Frűhauf Benjámin (MTK). Férfi kard: Péch Miklós (MTK), Kossuth Bálint (UTE), Bancsics Máté (Gödöllő), Kovács István (MTK). Női párbajtőr: Gnám Tamara (Tatabánya), Nagy Kinga (Diósgyőr), Petri Renáta (AVA Békéscsaba), Borsody Emma (BVSC). Női tőr: Pásztor Flóra (Törekvés), Mesteri Viktória (UTE) Balogh Orsolya (Honvéd), Kondricz Kata (Honvéd). Női kard: Záhonyi Petra (Kárpáti), Pusztai Liza (BVSC), Kelecsényi Mirabella (BVSC), Kelecsényi Léna (BVSC).

Kadetok. Férfi párbajtőr: Nagy Dávid (Vasas), Andrásfi Tibor (BVSC), Koch Máté (Vasas), Bende Bence (Szombathely). Férfi tőr: Mendrey Tamás (UTE), Bényei Erik (Törekvés), Wolf Ádám (Zalaegerszeg), Nedelkovic Mateja (UTE). Férfi kard: Szlama Vilmos (Szigetszentmiklós), Milassin Mór (Nagykanizsa), György Lehel (UTE), Kozmanovics Gábor (UTE). Női párbajtőr: Gnám Tamara (Tatabánya), Petri Renáta (AVA Békéscsaba), Borsody Emma (BVSC), Muhari Eszter (MTK). Női tőr: Hajas Nóra (Törekvés), Pöltz Anna (MTK), Szántay Anna (Honvéd), Nagy Anasztázia (UTE). Női kard: Pusztai Liza (BVSC), Kern Bianka (Kertváros), Bérczi Dorottya (BVSC), Koós Gréta (Kárpáti).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.