Kilencedik a magyar női kardcsapat

nov 10, 2015 | Archív

Fiatal női kardcsapatunk a kilencedik helyen végzett az orleans-i Világkupa-versenyen. A mieink a nyolcaddöntőben Kínától szenvedtek soros meccsen vereséget, az alsóházi mérkőzéseiken

Fiatal női kardcsapatunk a kilencedik helyen végzett az orleans-i Világkupa-versenyen. A mieink a nyolcaddöntőben Kínától szenvedtek soros meccsen vereséget, az alsóházi mérkőzéseiken háromból háromszor nyertek.

 

Új összeállításban – Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Várhelyi Anna – lépett pástra női kardcsapatunk az orleans-i Világkupa-versenyen. A legutóbbi két Vk-n egyaránt Koreától szenvedtek vereséget a mieink, ezúttal is ázsiai rivális, Kína jutott osztályrészül. A rosszul sikerült első köt (6:15) után egyre jobban lendületbe jöttek a mieink, Várhelyi Anna kétszer, Márton Anna egyszer győzött nagy különbséggel, és ez azt jelentette, hogy az utolsó váltásnál 40:39-re már mi vezettünk. A befejezés azonban nem sikerült Pankának, a két moszkvai egyéni vb-bronzérmes csatájából Shen került ki győztesen (42:45). 

 

Ezzel az alsóház jutott a mieinknek, melyen aztán hibátlanul menetelt végig a kvartett. Először Kazahsztánt, majd Dominikát magabiztosan verték, végül Azerbajdzsánt egy szorosabb meccsen győzték le, így a kilencedik helyen végeztek a magyarok.
 
Női kardcsapat Világkupa, Orleans, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kína 42:45 (Várhelyi A. +8, Márton -3, László -8).
A 9-16. helyért: Magyarország-Kazahsztán 45:35.
A 9-12. helyért: Magyarország-Dominika 45:32.
A 9. helyért: Magyarország-Azerbajdzsán 45:43.
Végeredmény: 1. Ukrajna, 2. Oroszország, 3. Franciaország, …9. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Várhelyi Anna).
Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM