Kilencedik a magyar női kardcsapat Athénban

febr 19, 2017 | Archív

Márton Anna nagyszerű egyéni aranyérme után csapatban nem sikerült a bravúr. Az athéni női kardcsapat Vk-versenyen az állandó rivális lengyelektől kikaptunk a nyolcaddöntőben, és ezt

Márton Anna nagyszerű egyéni aranyérme után csapatban nem sikerült a bravúr. Az athéni női kardcsapat Vk-versenyen az állandó rivális lengyelektől kikaptunk a nyolcaddöntőben, és ezt követően kilencedik lett a Garam Nóra, László Luca, Márton Anna, Záhonyi Petra összeállítású válogatott.

Az elmúlt két csapat Vk-n bravúrt bravúrra halmozva végzett a harmadik, illetve a negyedik helyen a magyar válogatott – most ez nem jött össze. A nyolcaddöntőben a számszerűséget tekintve sima, 45:31-es vereséget szenvedtünk Lengyelország csapatától. Az ellenfél a második körben húzott el, és növelte előnyét egészen a befejezésig. Tény, az előző nap fantasztikusat alkotó Márton Anna ezúttal – szemben az előző két csapatviadallal! – nem tudott vezéregyéniséggé válni, a 16 éves Pusztai Liza is hiányzott (!), de azért lehetett volna szorosabb a meccs. Ezúttal nem lett…

A folytatásra Gárdos Gábor vezetőedző pihenőt adott Pankának, így Garam Nóra, László Luca és Záhonyi Petra győzte le nagy küzdelemben 45:43-ra a fehéroroszokat, ami azért később néhány fontos “segédpontot” jelenthet a világranglistán. Azért később, mert a magyar csapat nem jutott ki a riói olimpiára, amelynek eredménye dupla ponttal számít a rangsorba, így igazából csak a nyári vb után lesz reális esély a feljebb zárkózásra. Mindenesetre az említett pontocskákat begyüjtötték a mieink. A 9-12. helyért már Panka is visszatért, és Petrával közösen szépen teljesítettek (Görögország, 45:37), majd a 9. helyért ugyanez volt a képlet. Panka és Petra vezérletével 45:36-ra nyertünk a spanyolok ellen, és ezzel az alsó ágat sikerült megnyernünk – mindez a kilencedik helyezést érte. 

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, Athén, 22 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 31:45 (Záhonyi -2, Márton -6, László -6).

A 9-16. helyért: Magyarország-Fehéroroszország 45:43 (Záhonyi +2, Garam +2, László -2).

A 9-12. helyért: Magyarország-Görögország 45:37 (Záhonyi +9, Márton +8, László -9).

A 9. helyért: Magyarország-Spanyolország 45:36 (Márton +6, Záhonyi +3, Garam 0).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Korea, 3. Olaszország, …9. Magyarország (Garam Nóra, László Luca, Márton Anna, Záhonyi Petra).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események