Kilencedik a női tőrcsapat

febr 4, 2018 | Archív

Kilencedik helyen végzett a Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Lupkovics Dóra, Szalai Szonja összeállítású női tőrcsapat az algíri Vk-n. A mieink a nyolcaddöntőben Japántól szenvedtek vereséget.

Sajnos, nem volt esélye a magyar női tőrcsapatnak a legjobb nyolc közé jutásra az algíri Világkupán. A tavaly nyári, lipcsei világbajnokságon is a japánoktól szenvedtünk kellemetlennek mondható vereséget a 8-ba kerülésért, most nagyobb volt a különbség. A rendkívül fiatal, és egyre jobb japán csapat láthatóan fejlődik a számukra hazai rendezésű 2020-as olimpia előtt, és ennek most csapatunk itta meg a levét. A Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Lupkovics Dóra, Szalai Szonja összeállítású válogatottnak nem volt sansza az ázsiaiakkal szemben. Japán – melyben kadet korú is vívott, és a legidősebb versenyző 20 esztendős volt – az első kör után 12:4-re vezetett, végül biztosan, 45:31-re győzött. 

A folytatásban a 9-16. helyért a házigazda Algéria, majd Hongkong nem jelenthetett problémát, nem is jelentett – 45:10, majd 43:24 volt a számszerű eredmény. A 9. helyért ismét egy nagyjából velünk azonosan rangsorolt válogatott következett, méghozzá Lengyelország. A nap legértékesebb eredményét ez a meccs hozta, mivel a mieink Mohamed Aida vezérletével 44:41-re legyőzték az egyik közvetlen riválist. 

A fegyvernemnek most nagyobb pihenő jut, folytatás egyéniben másfél hónap múlva a kaliforniai Grand Prix-n, csapatban pedig három és fél hónap múlva a tauberi Vk-n, azaz akad idő levonni a tanulságokat. 

Eredmények. Női tőrcsapat Világkupa, Algír, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 31:45 (Kreiss +4, Mohamed -4, Lupkovics -6, Szalai -8).

A 9-16. helyért: Magyarország-Algéria 45:10 (Szalai +14, Lupkovics +11, Mohamed +10).

A 9-12. helyért: Magyarország-Hongkong 43:24 (Mohamed +9, Szalai +6, Lupkovics +4).

A 9. helyért: Magyarország-Lengyelország 44:41 (Mohamed Kreiss -1, Szalai -4).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Egyesült Államok, …9. Magyarország (Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Lupkovics Dóra, Szalai Szonja).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események