Kilencedik lett a magyar női párbajtőrválogatott

febr 14, 2016 | Archív

Ismét egyetlen, apró tussal szenvedett vereséget a magyar női párbajtőrválogatott a csapat Világkupaverseny nyolcaddöntőjében, ezúttal Buenos Airesben. A Budai Dorina, Kun Anna, Révész

Ismét egyetlen, apró tussal szenvedett vereséget a magyar női párbajtőrválogatott a csapat Világkupaverseny nyolcaddöntőjében, ezúttal Buenos Airesben. A Budai Dorina, Kun Anna, Révész Julianna, Szász Emese összeállítású válogatott Koreától kapott ki 27:26-ra, és végül a kilencedik helyen végzett. 

Sajnos, női párbajtőr válogatottunk többedszer bizonyította, hogy többször is bele lehet lépni ugyanabba a folyóba… A nyári világbajnokság óta valamennyi Világkupaverseny nyolcaddöntőjében úgy kaptak ki a mieink, hogy abszolút reális esélyük volt a győzelemre. Mi több, általában egyetlen tushiányzott. Ezúttal, Buenos Aires-ben is… Kovács Iván vezetőedző ezúttal a Budai Dorina, Kun Anna, Révész Julianna, Szász Emese kvartettnak szavazott bizalmat, és annyiban változtatott, hogy a koreaiak elleni nyolcaddöntőben ezúttal junior Európa-bajnokunkat, Kun Annát tette a befejező helyre, Emese pedig előtte vívott. 

Az utolsó asszóig minden a lehető legjobban alakult, Emese összeszorgoskodta az előnyt, Anna és Dorina pedig megtartotta azt, 14:10-nél kezdödött az utolsó asszó. Melyben Kang ellen a magyar eleinte még tovább növelte a különbséget, a befejező perc viszont nem sikerült. Az ázsiai egyenlített, jött a hirtelen halál, és az újabb egytusos vereség – 26:27… A folytatást az alsóházban nyilván nem a legjobb kedvvel vívták végig a mieink, de nagy tisztelet érte, sorozatban legyőzték előbb 1-1 tussal Lengyelországot és Brazíliát, majd Budai Dorina látványos fordításával Japánt. A vége így egy kilencedik hely lett – szépségtapaszként. 

A riói olimpiára végül Kína, Románia, Oroszország, Észtország, Egyesült Államok, Korea, Ukrajna és Franciaország jutott ki csapatban. A további két, selejtező nélküli európai egyéni hely egyike a legutóbbi két vb aranyérmeséé, az olasz Fiamingóé. A második, egyben utolsó ilyen pozícióban Szász Emese áll, kis előnnyel a svéd Samuelsson előtt, extrém esetben a német olimpiai bajnok Heidemann érhet még oda – reméljük, nem fog. Döntés Budapesten, a március közepi WestEnd GP-n.

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupaverseny, Buenos Aires, 19 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 26:27 (Szász +3, Budai 0, Kun -4).

A 9-16. helyért: Magyarország-Lengyelország 40:39 (Szász +4, Révész +2, Kun 0, Budai -5).

A 9-12. helyért: Magyarország-Brazília 27:26 (Révész +3, Kun -1, Budai -1).

A 9. helyért: Magyarország-Japán 45:42 (Budai +3, Kun +1, Révész -1).

Végeredmény: 1. Románia, 2. Oroszország, 3. Észtország, …9. Magyarország (Budai Dorina, Kun Anna, Révész Julianna, Szász Emese).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.