Kínában három női kardozó a 64-ben

márc 24, 2017 | Archív

Miközben idehaza elkezdődött a maratoni WestEnd Grand Prix, addigra Kínában az időeltolódás okán véget is ért a női kardozók Világkupájának pénteki selejtezőnapja. A négy

Miközben idehaza elkezdődött a maratoni WestEnd Grand Prix, addigra Kínában az időeltolódás okán véget is ért a női kardozók Világkupájának pénteki selejtezőnapja. A négy magyarból hárman (Márton Anna, Garam Nóra és Katona Renáta) jutottak be a legjobb 64 közé.

A kínai Jangzsuban folytatódott a női kardozók Világkupa-szezonja. A magyarok közül két, már a felnőtt válogatottban is szerepet kapó fiatal tehetségünk, Pusztai Liza és Záhonyi Petra kihagyta ezt az állomást, ők a hamarosan kezdődő kadet és junior világbajnokságra készülnek. Négyen viszont elutaztak a távoli helyszínre – közülük a világbajnoki bronzérmes Márton Anna kiemeltként természetesen nem lépett pástra pénteken. A többiek a csoporkört magabiztosan vették, és egy asszót kellett vívniuk a szombati 64-es főtáblára kerülésért. Ezt Katona Renáta és Garam Nóra sikerrel teljesítette, előbbi a kínai Ma (15:5), utóbbi a hongkongi Vang (15:12) ellen győzött. László Lucának nem sikerült a továbbjutás, a török Suschlától szenvedett minimális különbségű vereséget (14:15). Folytatás szombaton, a 64-es főtáblával, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard Világkupa-verseny, Jangzsu, 125 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna kiemelt, Katona Renáta 4 győzelem/2 vereség, Garam Nóra 4/2, László Luca 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Katona-Ma (kínai) 15:5, Garam-Vang (hongkongi) 15:12, László-Suschla (török) 14:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Márton-Perez (spanyol), Garam-Shen (kínai), Katona-Boudiaf (francia).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események