Kokárda van, pihenő nincs

márc 15, 2018 | Archív

A számunkra ünnepi hétvégén is folytatódik sportágunkban a körforgás. Péntektől vasárnapig a kalifornai Anaheimben férfi és nőt tőr Grand Prix-t, Athénban női kard egyéni és csapat Vk-t rendeznek.

A számunkra sikeres szocsi kadet és junior Európa-bajnokság után az utánpótlás korosztály szusszanásnyi, háromhetes pihenőhöz és felkészüléshez jut a veronai világbajnokság előtt. Azonban sportágunk a köztes időben is rangosabbnál rangosabb eseményekkel lesz tele. Élén persze, a jövő hétvégi budapesti Grand Prix-vel, de erről majd később. Elvégre erre a víkendre is jut két, igen fontos esemény.

Magyar szempontból tán az athéni női kard Világkupa-versennyel ildomos kezdeni a sort. Elvégre itt csapatversenyt is rendeznek, melynek a hónapok múlásával, a budapesti, 2019-es világbajnokság és az olimpiai kvalifikáció közeledtével egyre nő a jelentősége. Márton Anna vezérletével további hat magyar vívó indul a görög fővárosban egyéniben, és mivel a viadal számít a hazai válogatásba is, így minden találatnak lesz jelentősége. Különösen majd a csapatversenyben elérteknek, melyre nagy szükség lesz a világranglistán történő előrelépéshez. A mezőny “természetesen” gyakorlatilag hiánytalan lesz, az athéni olimpia kosárlabda-csarnokában rendezik majd a hétvégi Vk-t.

A kaliforniai Anaheimben pedig a tőrvívás legjobbjai lépnek majd pástra, az amerikai földrész Grand Prix-viadalát rendezik Los Angeles 300 ezres elővárosában, amely elsősorban a nyugati oldal Disneylandjéről, illetve az NHL-es hokicsapatáról híresült el, utóbbi éppen ezekben a napokban küzd a rájátszásba kerülésért. Persze, ez a vívókat valószínűleg kevésbé hozza lázba, elvégre ők másfélszeres Vk-pontokért tőröznek a szintén nevezetes Convention Centerben. Magyar részről ezúttal csak Mohamed Aida, illetve Dósa Dániel lép pástra – szakmai, anyagi és egyéb okok miatt – nekik viszont sok sikert kívánunk!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események