Kovács Tamás 75 éves

márc 20, 2018 | Archív

Március 20-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Kovács Tamás olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó. Pályafutását követően évtizedekig dolgozott sikeresen a vívásban, illetve a sportban.

Vívó pályafutását végig nevelő egyesületében, a Vasasban versenyezte végig. A hatvanas évek második felétől nagyjából másfél évtizeden át állandó tagja volt a magyar kardválogatottnak. Pályafutása után versenybíróként olimpiai és világbajnoki döntőkön dolgozott. 

Később sportdiplomataként a vívósportban főtitkárként, szövetségi kapitányként és szakmai igazgatóként is dolgozott. Szövetségi kapitányként, vívóvezetőként hozzá köthető a rendkívül sikeres szöuli, illetve barcelonai olimpiai szereplés. Később a MOB sportigazgatójaként tevékenykedett. 

A Magyar Vívó Szövetség ez úton is kíván boldog születésnapot, és további jó egészséget!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események