Következik a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard GP – Kulcsár Krisztián lesz a FIE technikai igazgatója

márc 6, 2014 | Archív

Sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután szövetségünk a WestEnd Hiltonban. Téma bőven akadt: a magyar kadet és junior válogatott sikeres szereplése a jeruzsálemi Eb-n, a

Sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután szövetségünk a WestEnd Hiltonban. Téma bőven akadt: a magyar kadet és junior válogatott sikeres szereplése a jeruzsálemi Eb-n, a hétvégi férfi kard Gerevich-Kovács-Kárpáti GP, az adidas-szal kötött együttműködési megállapodás, valamint egy hatalmas sportdiplomáciai siker bejelentése, mely szerint június 1-től Kulcsár Krisztián lesz a FIE technikai igazgatója.

Az eseményen elsőként Csampa Zsolt elnök szólalt föl, aki méltatta a szerdán hazatérő magyar kadet és junior küldöttség jeruzsálemi Eb-szereplését. Elhangzott, hogy a megnyert 13 érem a magyar vívóutánpótlás eddigi legeredményesebb szereplését jelenti, egyben igazolja, hogy az MVSZ jó szakmai úton halad.

 

áronsajt[1]
 Szilágyi Áron főszereplője lehet a hétvégének.
 
A folytatásban a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix részleteiről esett szó. A verseny méltó lesz a komoly hagyományokhoz, és a csodálatos három magyar muskétás összesen megszerzett 19 olimpiai aranyérméhez. A 127 induló között ott lesz a világranglista első 16 helyezettje közül 15, egyedül az orosz Kovaljev (ő győzte le a budapesti vb-elődöntőjében Szilágyi Áront) hiányzik sérülés miatt. Az eseményen természetesen a teljes hazai élmezőny pástra lép, leszámítva Iliász Nikolászt, aki a közelmúltban kartörést szenvedett. A verseny selejtezőit (szombat, 14 óra) és 64-es tábláját (vasárnap, 9 óra) a Csörsz utcai MOM Sportközpontban rendezzük. Újradebütáló helyszínünk – évekkel ezelőtt egy női párbajtőrversenynek adott otthont a MOM Sportközpont – reményeink szerint népszerű lesz a versenyzők, vezetők és a nézők körében egyaránt.
 
A nyolcas döntő vasárnap délután 4 órától a WestEnd City Center Millennium udvarán lesz. Az esztendő előző két magyarországi Vk-döntőjén jól bevált helyszínnel kapcsolatosan Prosits Attila, a WestEnd Zrt. ügyvezető igazgatója a következőket mondta. „A WestEnd és a vívószövetség egyaránt vállalt áldozatokat azért, hogy újra itt rendezhessük a döntőt. Az előző két, itt rendezett esemény napján házunk  látogatottsága meghaladta a 40, illetve a 60 ezer főt, ami magasabb az átlagosnál. Emellett a női párbajtőr- és női tőrversenyekről történő médiamegjelenések PR-értéke elérte a 180 millió forintot, tehát bevált az az elképzelésünk, mely szerint érdemes a bevásárlóközpontunkban rangos sporteseményt szervezni. Remélem, hogy ezúttal magyar főszereplője is lesz a finálénak, és akkor a korábbiaknál is több vendéget fogadhatunk, valamint, ami a legfontosabb: hazai sikereknek örülhetünk!”
 
Hogy így lesz-e, arról ezt követően Somlai Béla fegyvernemi vezetőedzőt kérdeztük, aki válaszában kitért a szezon eddigi történéseire is. „Az év eddigi két Vk-eseményén egy arany- és egy ezüstérmet szereztünk. Madridban Gémesi Csanád pályafutása eddigi legjobbját teljesítve lett második, majd Padovában Áron győzött olyan vívással, hogy a döntő után a helyi közönség vastapssal jutalmazta. Ezek alapján természetesen én is bízom abban, hogy lesz magyar szereplője nagy múltú versenyünk döntőjének.”
 
adidaskézf[1]
 Csampa Zsolt és Császári Attila a sajtótájékoztatón írta alá a csaknem négy évre szóló szerződést.
 
Természetesen Szilágyi Áron is ott volt a sajtótájékoztatón, ő ekképpen nyilatkozott. „Jól érzem magam a bőrömben, idén egyéniben nyertem egy aranyat, csapatunk harmadik lett, úgy hiszem, ezzel eddig elégedettek lehetünk. A Gerevich-Kovács-Kárpáti GP mindig kiemelt eseménye az évnek, nagyon szeretném, ha egész napos elfoglaltságot jelentene számomra a verseny!”
 
Ezt követően aláírásra került az adidas és az MVSZ közötti megállapodás. Ezzel kapcsolatosan az adidas magyarországi marketing igazgatója, Császári Attila többek között elmondta, hogy egy korábbi, hosszú évekre visszanyúló kapcsolat frissül fel ismét, a két fél 2016. december 31-ig, a riói olimpia esztendejének végéig írta alá együttműködését. A két fél a sikeres budapesti világbajnokság előtt talált ismét egymásra, most pedig három évre állapodott meg.
 
_MG_3701[1]Kulcsár Krisztián a FIE technikai igazgatójaként dolgozik a jövőben!

A sajtótájékoztató végére egy igazi csattanó következett. Csampa Zsolt bejelentette, hogy Kulcsár Krisztián, az MVSZ általános alelnöke a közeljövőben lemondani kényszerül feladatáról. Június elsejétől ugyanis kinevezték a Nemzetközi Vívó Szövetség technikai igazgatójává! Ezzel kapcsolatosan egyéni és csapat világbajnok korábbi párbajtőrözőnk elmondta, hogy e tisztség a FIE első számú szakmai vezetőjét takarja. (Ezt a posztot mostanáig Ioan Pop töltötte be.) Kulcsár Krisztián kinevezése elsősorban természetesen saját maga számára nagy elismerés, ugyanakkor a magyar vívás, a magyar sport is gyarapodott egy rendkívül magas nemzetközi beosztású honi sportvezetővel. És egész bizonyosak vagyunk abban, hogy Kulcsár Krisztián az erkölcsileg vállalható kereteken belül a jövőben is mindenben segíti majd a magyar vívást. Munkájához ez úton is sok sikert kívánunk, és kinevezéséhez őszintén gratulálunk!  

2014. március 06.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM