Középpontban férfi párbajtőrözőink és női kardozóink

nov 16, 2017 | Archív

Ezen a hétvégén férfi párbajtőrben és női kardban halad tovább a “Világkupa-cirkusz”. Előbbiek az olaszországi Legnanóban, utóbbiak a belgiumi St. Niklaas-ban lépnek pástra. Hajrá, magyarok!

Az elmúlt hetekhez hasonlóan ismét két Világkupa-versennyel folytatódik a 2017/18-as felnőtt szezon, hogy aztán lélegzetvételnyi pihenőhöz jusson – a hazai országos bajnokság és a nemzetközi kongresszus következő hétvégéjének erejéig… Előtte azonban péntektől vasárnapig magyar szempontból két lényeges (bár szinte mindegyik annak tekinthető…) Vk-esemény következik, az olaszországi Legnanóban a férfi párbajtőrözők, a belgiumi St. Niklaas-ban a női kardozók lépnek majd pástra.

Előbbiek számára hagyományosan a Trofeo Caroccio helyszínéül szolgált a Milánó melletti kisváros, ugyanakkor az elmúlt években a nők számára rendeztek itt Vk-t, ebben az esztendőben térnek vissza a férfiak. Magyar szempontból egyébként nem számít bele a hazai válogatásba az egyéni verseny, így aztán egyébként is, de most duplán a csapatversenyre koncentrálnak elsősorban a mieink, melyben a legutóbbi, berni nyolcaddöntős búcsú után akad javítanivaló. Kilenc magyar versenyző utazott el csütörtök hajnalban Legnanóba, élén a világbajnoki bronzérmes Rédli Andrással, no meg a fiatalokkal. Persze, a résztvevők számára lényeges a péntek-szombati egyéni verseny is, de – miként említettük – a java vasárnap, a csapatversenyen következik. 

Igaz ez a női kardozókra is, ugyanakkor a belgiumi Vk-állomás egyéniben is válogatónak számít a mieink részére. Ennek megfelelően tizenkét magyar vág neki a nagyon erős versenynek, és az indulók között természetesen ott lesz Márton Anna a világranglista vezetője is. A Brüsszel melleti kisvárosban, St. Niklaas-ban a menetrend hasonló a férfiakéhoz, miként mindkét helyszínre igaz az is: hajrá, magyarok!

A hétvégén “természetesen” további válogató versenyek is lesznek. Férfi tőrözőink Pozsonyban vesznek részt szatellit versenyen, míg idehaza junior férfi kardban és junior női tőrben rendezik meg a Magyar Kupa második fordulóját.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események