Közgyűlési időpontot és junior vb-csapatot jelölt ki az elnökség

márc 29, 2017 | Archív

Elnökségi ülést tartott kedd délután Csampa Zsolt elnök vezetésével a Magyar Vívó Szövetség. A napirendi pontok között szerepelt többek között az éves rendes közgyűlés helyének

Elnökségi ülést tartott kedd délután Csampa Zsolt elnök vezetésével a Magyar Vívó Szövetség. A napirendi pontok között szerepelt többek között az éves rendes közgyűlés helyének és időpontjának a kijelölése, miként véglegesítették a napokon belül kezdődő kadet és junior világbajnokságon részt vevő magyar küldöttség személyi összetételét is. 

A Sportok Házában, május 13-án tartja a Magyar Vívó Szövetség az éves rendes közgyűlését, melyen a beszámolók mellett az alapszabály egyes pontjainak módosítására kerülhet sor. Az ezzel kapcsolatos szükséges előkészítő munkát folyamatosan végzi az iroda, a napirendi pontokat a közeljövőben véglegesíti majd az elnökség. 

Áprilisban két világversenyre is sor kerül. Előbb, már a hét végén rendezik Plovdivban a kadet és junior világbajnokságot. Ezen teljes csapattal vesz részt a magyar küldöttség, melyet Boczkó Gábor vezet majd a bolgár városban. A hónap második felében Minszkben lesz az U23-as Európa-bajnokság, melyen részben szövetségi, részben egyesületi finanszírozásból indul majd a magyar válogatott. 

Emellett döntés született a sportlétesítmény-fejlesztési programban rendelkezésre álló összeg felosztásáról, valamint az MVSZ tulajdonában lévő eszközpark bérbeadásának feltételeiről. 

A plovdivi kadet és junior világbajnokságon (április 1-10.) részt vevő magyar válogatott. Juniorok. Férfi párbajtőr: Siklósi Gergely (Honvéd), Koch Máté (Vasas), Andrásfi Tibor (BVSC), Nagy Dávid (Vasas, egyéni), Esztergályos Patrik (Tata, csapat).

Női párbajtőr: Muhari Eszter (MTK), Gnám Tamara (Tatabánya), Kardos Eszter (Vasas), Nagy Kinga (Diósgyőr). 

Férfi tőr: Mendrey Tamás (UTE), Mészáros Tamás (UTE), Bellovicz Gábor (Honvéd), Frúhauf Benjámin (MTK). 

Női tőr: Kondricz Kata (Honvéd), Tóth Janka (Törekvés), Pásztor Flóra (Törekvés), Kókai Csilla (MTK).

Férfi kard: Galgóczy Tamás (BVSC), Szlama Vilmos (Szigetszentmiklós), Nagy Martin (BVSC), Morvai Ákos (Gödöllő).

Női kard: Pusztai Liza (BVSC), Záhonyi Petra (Kárpáti), Nagy Valentina (BVSC), Bérczy Dorottya (BVSC).

Kadetok. Férfi párbajtőr: Hosszú Dániel (Honvéd, vegyes csapatban is), Majnik Roland (BVSC), Csere Bence (Balaton). 

Női párbajtőr: Muhari Eszter (MTK, vegyes csapatban is), Gnám Tamara (Tatabánya), Petri Renáta (AVA Békéscsaba), Kazár Dóra (AVA Békéscsaba).

Férfi tőr: Nedeljkovic Mateja (UTE, vegyes csapatban is), Szemes Gergő (Kunszentmiklós), Beke Vince (Törekvés).

Női tőr: Hajas Nóra (Törekvés, vegyes csapatban is), Pölcz Anna (MTK), Tomka Ivett (MTK).

Férfi kard: Milassin Mór (Nagykanizsa), Kaiser Balázs (UTE), Baaken Mátyás (KVSE).

Női kard: Pusztai Liza (BVSC, vegyes csapatban is), Nagy Valentina (BVSC), Marton Dóra (Szigetszentmiklós).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.