Közgyűlést tartott sportágunk

máj 7, 2016 | Archív

Megtartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Vívó Szövetség. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban lebonyolított rendezvényen elfogadták az elnöki beszámolót, a tavalyi, illetve

Megtartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Vívó Szövetség. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban lebonyolított rendezvényen elfogadták az elnöki beszámolót, a tavalyi, illetve az idei költségvetést. Emellett a testület jóvá hagyta a riói olimpián részt vevő magyar küldöttség személyi összetételét.

A redezvény azonnal határozatképes volt, a meghívottak több mint fele, szám szerint 59-en jelentek meg a szombat délelőtti eseményen. A közgyűlés elsőként megemlékezett sportágunk azon egyéniségeinkről, akik az elmúlt egy esztendőben hunytak el (Körmöczy Gábor, Járminé Gulácsy Mária, Tordasi Ildikó, Gombay Sándor, Fenyvesi Csaba, Kaposvári Zsolt, Lukovich István). Ezt követően Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója mondta el köszöntőjét, melyben külön kitért arra, hogy sportolóink eredményesen zárták az olimpiai kvalifikációs időszakot, egyben sok sikert kívánt a riói ötkarikás játékokhoz. 

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke eztán megtartotta részletes szakmai beszámolóját a 2015-ös évről, melyben megemlékezett többek között az esztendő sikeres eredményeiről, a kitüntetettekről, a létesítményfejlesztésekről, az iskolai vívásról, és még sok egyébről. Ezt követően Polgár Pál főtitkár ismertette az elnökség által egyhangúlag elfogadott pénzügyi tervet, majd ugyancsak elfogadták a felügyelő bizottság jelentését, illetve a következő évi költségvetést. 

Utolsó napirendi pontként pedig az elnökség által ugyancsak korábban megszavazott, riói magyar vívó küldöttség személyi összetételét fogadta el a közgyűlés. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események