Kreiss Fanni 32-ig jutott

nov 24, 2018 | Archív

Nem jött össze a bravúr: Kreiss Fanni a legjobb harminckettőig, Mohamed Aida a 64-ig jutott az algíri női tőr egyéni Világkupa-versenyen. Folytatás vasárnap, a csapatversennyel, hajrá, magyarok!

Pedig az afrikai, algíri reggel nagyszerűen kezdődött. A női tőrözők szezonnyitó Világkupa-versenyén ugyanis az első körben Kreiss Fanni egy remek, 15:3-as győzelemmel mutatkozott be. Jelenlegi egyes számú női tőrözőnk az olasz De Costanzót verte, így bizakodva vártuk a folytatást, már csak azért is, mert az ágán az itáliai klasszis, Errigo meglepetésre kikapott a lengyel Lachmantól. 

Mielőtt azonban ők következtek volna, “örök érvényű” klasszisunk, Mohamed Aida lépett pástra a francia válogatott Ranvier-vel szemben. Nagyon szoros meccsen, de ezúttal alulmaradt az újpesti vívó, méghozzá a hosszabbításban, egyetlen tussal. Így aztán egyedüliként Fanniban bízhattunk, ám Lachman keresztülhúzta a magyar számításokat, 15:8-ra győzött. 

Elisa di Francesca büszkén csodálhatja saját teljeítményét: 36 éves családanyaként a pástra visszatérve lett Világkupa-győztes!

Ezzel a mieink számára véget ért az algíri kaland, ám csupán egyéniben, hiszen a fontosabb verseny, a csapat, vasárnap következik. 

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Algír, 156 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss- De Costanzo (olasz) 15:3, Mohamed-Ranvier (francia) 13:14.

A legjobb 16 közé jutásért: Kreiss-Lachman (lengyel) 8:15.

Végeredmény: 1. Elisa di Francisca (olasz), 2. Azuma Szera (japán), 3. Inna Deriglazova (olasz) és Martina Batini (olasz), …24. Kreiss Fanni, …50. Mohamed Aida, …65. Lupkovics Dóra, …110. Kondricz Kata, …123. Orosházi Csilla, …131. Zámbó-Gólya Fruzsina.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.