Kreiss Fanni a nyolcaddöntőig jutott

jún 4, 2016 | Archív

Kreiss Fanni nyolcaddöntője volt a legjobb magyar eredmény a sanghaji női tőr Grand Prix-viadalon. Az Újpest válogatottjának az utóbbi szezonokban ez volt a legjobb egyéni teljesítménye!

Kreiss Fanni nyolcaddöntője volt a legjobb magyar eredmény a sanghaji női tőr Grand Prix-viadalon. Az Újpest válogatottjának az utóbbi szezonokban ez volt a legjobb egyéni teljesítménye! Két olimpikonunk, Mohamed Aida és Knapek Edina ezúttal a legjobb 64 között búcsúzott. 

A sanghaji GP-verseny főtábláján Mohamed Aida lépett elsőként pástra a mieink közül. Örökifjú klassiszunk az olasz Teóval került szembe, és az asszó elején szép tusokkal 4:1-re el is húzott. A második három perc után azonban az itáliai átvette az irányítást és 11:6-ra elhúzott. Aida szokásához híven ezúttal sem adta fel, nem egészen fél perccel a vívóidő vége előtt egyenlített is (11:11). A befejezés azonban nem sikerült, az erő és a pontosság tán hiányzott kicsit, de mindkettőn lehet és kell is javítani Rióig (12:15).

Hasonlóan jól kezdett Knapek Edina is, szintén olasz riválissal szemben. Másik olimpikonunk az elején 5:2-re vezetett, de De Costanzo alőbb beérte, majd fokozatosan el is húzott tőle. 15:8 lett a vége, igaz, nem is nagyon várhattunk mást azok után, hogy sérüléseit követően mindössze egy hete végez Edina teljes értékű edzésmunkát. Öt tusig pénteken és szombaton sem volt gond, a tizenöt az más kávéház. Egyelőre. Rióban már nem így lesz…

Harmadik versenyzőnk Kreiss Fanni viszont örömteli visszatérése óta folyamatosan lép aprókat előrébb és előrébb. Az már rendszeres, hogy a csoportmérkőzéseket simán veszi, most végre összejött a főtáblán egy rendkívül szoros és értékes győzelem is. A forgatókönyv majdnem hasonlóképpen alakult, mint a többieknél… Itt 8:3-as előnyünk volt, de 14:13-ra már az amerikai Zeiss vezetett. Két jó ütemű közbeszúrás után azonban a végén Fanni örülhetett, 15:14-re nyert! A következő körben a legjobb koreai, Jeon várt rá. És egy még értékesebb siker! Az asszót szinte végig Fanni irányította, az akciókat ő csinálta, de a koreai többször talált, így ő uralta az asszót, a harmadik harmadban 6:3-ra is elhúzott. Csakhogy a magyar nem adta fel, olyannyira nem, hogy fél perccel a vége előtt, 7:7-nél egyenlített. Több tus nem esett, a hosszabbításban aztán megint Fanni indított, a koreai csak kifejelni tudta a támadást, amit némi videózás után a zsűri is így látott. És mivel Jeonnak már volt egy sárgája, így 8:7-re Kreiss Fanni legyőzte a korábbi világbajnoki ezüstérmest. A nyolcaddöntőben a 21 évesen a világ közvetlen élvonalába tartozó amerikai Kiefer ellen már nem volt esély (5:15), de Fanni így is ennek az olimpiai ciklusának a legjobbját érte el ezzel az eredménnyel. 

A versenyt ezúttal is az olaszok uralták, a 32 közé tízen (!), a 8 közé négyen, az elődöntőbe pedig hárman jutottak…

Helyi idő szerint délután rendezték a férfi verseny selejtezőjét, melyben egyetlen magyar, Dósa Dániel lépett pástra, rendkívül erős csoportjában egy győzelmet szerzett, és ezzel nem sikerült továbbjutnia.

Eredmények. Női tőr Grand Prix, Sanghaj, 128 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Zeiss (amerikai) 15:14, Mohamed-Teo (olasz) 12:15, Knapek-De Costanzo (olasz) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kreiss-Jeon (koreai) 8:7.

Nyolcaddöntő: Kreiss-Kiefer (amerikai) 5:15.

Végeredmény: 1. Errigo (olasz), 2. Kiefer (amerikai), 3. Batini (olasz) és Thibus (francia), …14. Kreiss Fanni, …39. Knapek Edina, …41. Mohamed Aida.

Férfi tőr egyéni, Sanghaj, 142 induló. A csoportmérkőzésen: Dósa Dániel 1 győzelem/5 vereség (kiesett).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események