Kreiss Fanni nyolcaddöntős

ápr 28, 2018 | Archív

A nyolcaddöntőig jutott Kreiss Fanni a tauberi női tőr egyéni Világkupa-versenyen. A további öt főtáblás magyar egyaránt a 64 között búcsúzott. Folytatás vasárnap, a csapatversennyel.

A jó hír – miként arról pénteken beszámoltunk -, hogy hat magyar női tőröző jutott a legjobb 64 közé a tauberbischofsheimi Világkupa-versenyen. A rossz hír, hogy a legjobb 32 közé már csak egy – nevezetesen Kreiss Fanni. A főtáblán Lupkovics Dóri 15:12-re (Borella, olasz), Mohamed Aida 15:10-re (Zeiss, amerikai), Mesteri Viki 15:7-re (Jeon (koreai), Szántay Anna 15:5-re (Deriglazova, orosz), Kondricz Kata pedig 15:2-re (Synoradzka, lengyel) kapott ki. A mérleget egyedül Kreiss Fanni javította, aki 15:4-re legyőzte a japán Kikucsit. 

Kreiss Fanni nagy skalpot szerzett Ross legyőzésével…

A következő körben ennél jóval nagyobb skalpot szerzett az UTE versenyzője, a világranglista élmezőnyéhez tartozó amerikai Ross ellen nyert egyetlen tussal, 15:14-re. A papírforma alapján ezek után nem számított esélytelennek az olasz Vardaro ellenében sem, ám a nyolcaddöntő nem sikerült, 15:7-re az itáliai győzött, és Fanni ezzel a 13. helyen végzett. Folytatás vasárnap a csapatversennyel, hajrá, magyarok!

…és a felvétel tanúsága szerint 9:4-re is vezetett az amerikai…

Eredmények. Női tőr Világkupa-verseny, Tauberbischofsheim, 190 induló.
A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Kikucsi (japán) 15:4, Mohamed-Zeiss (amerikai) 10:15, Lupkovics-Borella (olasz) 12:15, Szántay-Deriglazova (orosz) 5:15, Mesteri-Jeon (koreai) 7:15, Kondricz-Synoradzka (lengyel) 2:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kreiss-Ross (amerikai) 15:14.

Nyolcaddöntő: Kreiss-Vardaro (olasz) 7:15.

Végeredmény: 1. , 2. , 3. és , …13. Kreiss Fanni, …43. Lupkovics Dóra, …45. Kondricz Kata, 46. Mohamed Aida, …53. Mesteri Viktória, …64. Szántay Anna, …79. Szalai Szonja, …91. Zámbó-Gólya Fruzsina, …93. Balogh Orsolya, …110. Kókai Csilla, …180. Hanzl Lilla. 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM