Kreiss Fanni nyolcadik a tauberi Vk-n!

ápr 29, 2017 | Archív

Kreiss Fanni a nyolcadik helyen végzett a németországi Tauberbischofsheimben rendezett Világkupán. Magyar női tőröző legutóbb több mint egy éve (Mohamed Aida, Gdansk), Kreiss Fanni pedig

Kreiss Fanni a nyolcadik helyen végzett a németországi Tauberbischofsheimben rendezett Világkupán. Magyar női tőröző legutóbb több mint egy éve (Mohamed Aida, Gdansk), Kreiss Fanni pedig több mint hat éve (2011, Torino) jutott a legjobb nyolc közé női tőr Világkupa-versenyen. Fanninak és mester édesapjának egyaránt gratulálunk!

Fanni (balra) már a 64 között a világ élmezőnyéhez tartozó olasz Batinit győzte le.

Nagyszerűen alakult női tőrválogatottunk szombatja a tauberi női tőr Világkupa-versenyen! Az nagyjából tükrözte a papírformát (volt már jobb, akadt már rosszabb), hogy négy magyar került a legjobb 64 közé. Az azonban korántsem általános ebben a fegyvernemben, hogy mind a négyen bejutnak a legjobb 32 közé! Márpedig ezúttal ez történt. A sort Gólya Fruzsina nyitotta, aki a legjobb lengyelnek számító, riói induló Hanna Lyczbynskát győzte le 15:14-re. Majd következett Mohamed Aida és Kreiss Fanni. Előbbi kiemeltként a papírformát érvényesítve verte simán, 15:8-ra a francia Castanie-t. Fanni viszont nagy skalpot szerzett. Az egyéni világbajnoki ezüstérmes olasz Batinit győzte le 15:13-ra, és jutott ezzel ő is a 32 közé. És amikor az újabb körben Lupkovics Dóri is könnyedén, 15:9-re győzött a kanadai Goldie ellen, akkor teljessé vált a 64-es tábla magyar sikersorozata. 

Marco Goncalves válogatott edzővel teljes joggal örült Kreiss Fanni hat év után az újabb Vk-döntőnek.

A folytatásban ugyanez teljességgel lehetetlen volt, elvégre Fanni és Dóra egymással került szembe – előbbi győzött magabiztosan. Aida a tavalyi junior Európa-bajnok, vb-ezüstérmes olasz Cipressával vívott, kettejük között éppen annyi a korkülönbség, amennyi idős az itáliai… Aida ismét bizonyította több évtizedes klasszisát, 14:12-re győzve jutott a nyolcaddöntőbe. Ugyanez nem sikerült Fruzsinának, aki 15:10-re kikapott az orosz Alborovától, ám így is felnőtt pályája eddigi legjobb eredményét érte el. 

A nyolcaddöntőben Aida nem bírt újabb fialal ellenfelével. Az amerikai Ross jó vívást mutatott be, és 15:9-re győzött. Fanni viszont nyolcba jutott! Az ellenele a kanadai Harvey volt, akire véletlenül se legyintsünk, elvégre a riói olimipán hetedik lett, a világranglistán pedig a tizedik helyen áll. Az újpesti tőröző, Kreiss Gábor (nem névrokon, édesapa…) tanítványa azonban végig vezetve 14:10-re győzött, és ezzel a legjobb nyolc közé jutott. Ugyanez legutóbb több mint hat éve, Torinóban sikerült neki… A negyeddöntőben aztán a lehető egyik legnagyobb falat, a világranglistát 22 esztendősen vezető amerikai Kiefer következett. Az eddigieknél is nagyobb bravúr már nem jött össze, a tengerentúli 15:10-re győzött, de Fanninak és mesterének, válogatott edzőjének így is gratulálunk – Fanni visszatérése óta lassan, de biztosan menetel előrébb és előrébb…

Fanni: győzelem – és lesz ez még jobb is!

A tauberi Vk-hétvége vasárnap a csapatversennyel fejeződik be. 

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa-verseny, Tauberbischofsheim, 155 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Mohamed-Castanie (francia) 15:8, Gólya-H. Lyczbinska (lengyel) 15:14, Kreiss-Batini (olasz) 15:13, Lupkovics-Goldie (kanadai) 15:9.

A legjobb 16 közé jutásért: Mohamed-Cipressa (olasz) 14:12, Kreiss-Lupkovics 15:5, Gólya-Alborova 10:15.

Nyolcaddöntő: Kreiss-Harvey (kanadai) 14:10, Mohamed-Ross (amerikai) 9:15.

Negyeddöntő: Kreiss-Kiefer (amerikai) 10:15.

Végeredmény: 1. , 2. , 3. Deriglazova (orosz) és Golubitskyi (német), …8. Kreiss Fanni (edző: Kreiss Gábor, válogatott edző: Marco Goncalves), …12. Mohamed Aida, …28. Lupkovics Dóra, …31. Gólya Fruzsina, …80. Szalai Szonja, …87. Kondricz Kata, 88. Pásztor Flóra, …90. Jeszenszky Szilvia, …105. Knapek Edina, …118. Balogh Orsolya, …121. Kókai Csilla, …127. Mesteri Viktória.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események