Kreiss Gábor: 60

júl 5, 2014 | Archív

Hatvan esztendős lett szombaton Kreiss Gábor, a magyar női tőrválogatott vezetődzője, két kadet világbajnokunk mestere. Boldog születésnapot, és sok sikert, jó egészséget kívánunk

Hatvan esztendős lett szombaton Kreiss Gábor, a magyar női tőrválogatott vezetődzője, két kadet világbajnokunk mestere. Boldog születésnapot, és sok sikert, jó egészséget kívánunk neki!

 

Adva van egy férfi, aki rendkívüli módon ért a zenéhez. Gyakorlatilag bármilyen sláger felcsendül az elmúlt öt évtizedből, azonnal vágja az énekes, a zenekar nevét. Emellett ha szaxofon kerül a közelébe, akkor a mai napig nem állja meg, hogy ne kezdjen zenélni rajta. Pedig ez igazán nem egyszerű, „normál emberi halandó” például meg sem tudja fújni a különlegesen szóló hangszert. 

 

Adva van egy férfi, aki nagyszerűen néptáncol. Ennek ugyan még nem adta tanújelét e sorok írójának, de mivel az egyszerű „társasági táncban” már bizonyított, így azt is higgyük el, hogy a csűrdöngölőben is nagyszerűt alkotna.

 
Adva van egy férfi, aki kiválóan fotózik. Korábban, amikor kiállításai voltak, a legprofibbakkal is felvette a versenyt, és éppen honlapunk a bizonyíték arra, hogy ezt napjainkban szintén megtehetné. Egyedül a sok milliós, méteres optikák hiányoznak a felszeréléséből, de azt bátran leírhatjuk, hogy azonos feltételek között bárkivel felvenné a versenyt sportágunk, a vívás fényképezésében.
 
Adva van egy férfi, akit mindannyian Jetiként ismerünk. (A fiatalabbak Jeti bácsiként, ami azért kissé disszonánsan hagzik.) A Jeti a wikipédia szerint egy nagy, főemlősszerű lény, melyet számos legenda övez. Ez is tökéletesen igaz, bár a „föemlősszerű” jelzőből a -szerűt hagyjuk ki, mégiscsak egy születésnapi köszöntőről van szó. És valóban számos legenda övezi, holott aki igazán megismeri, az pontosan tudja, hogy a kérges külső, a szakállas, Jeti-ábrázat mögött egy érzékeny és érző ember, egy nagyszerű egyéniség lapul.
 
 
Persze, a fenti négy bekezdés ugyanarról a személyről szól. Kreiss Gábor mégsem a fentiekre lehet a legbüszkébb, mégha ezek is teszik különlegessé. A korábbi nagyszerű tőrvívó ugyanis edzőként, mesterként alkotott igazán maradandót. Két kadet egyéni világbajnokot nevelt tőrvívásban, ami, sajnos, valljuk meg, manapság nem hétköznapi produktum mifelénk. Inkább egyedi… Ráadásul megadatott neki az, amire titkon minden szülő vágyik, saját keze munkája, illetve szülei által örökölt tehetsége – mert Hortobágyi Gabiról semmi esetre se feledkezzünk meg… – okán is lett világbajnok a lánya, Fanny. Jelenleg pedig ő a női tőr egyes számú embere, és szűk két évvel ezelőtti, vezetőedzői kinevezése óta egy kadet vb-arany és vb-bronz, két kadet Eb-arany és Eb-ezüst, valamint egy felnőtt Eb-bronz szerepel a fegyvernem éremgyűjteményében. 
 
Kreiss Gábor július 5-én, szombaton ünnepli hatvanadik születésnapját. A legszebb ajándékot nyilván egy jó világbajnoki szereplés jelentené a számára. Ezért szurkolunk majd mindannyian, de azért addig is: nagyon boldog születésnapot kívánunk!
 

Szetey András 

 

2014. július 05.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események